1 uavgjort og 2 seiere


Publisert: 09.05.2023

Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet

Seieren glapp på overtid mot LSK 2

Søndagens kamp mellom Odds Ballklubb Kvinner og LSK 2 ble en tett og tøff batalje.

Våre jenter startet første omgang med å ta føringen i spillet. Det meste skjedde på LSK 2 sin banehalvdel, men de store sjansene uteble. 

Midtveis i omgangen kom gjestene mer inn i spillet, men totalt sett var Odd det beste laget omgangen sett under ett. Det var derfor ikke ufortjent da Stina Kleppe, etter en nydelig stikker fra Aurora Wallestad, skled ballen inn i mål. Odds Ballklubb Kvinner gikk dermed til pause med en ettmålsledelse. 

Andre omgang startet med et bra spillemessig overtak til hjemmelaget, og allerede etter få minutter var Hannah Aurbekkholen gjennom og kunne satt dagens andre, men keeper reddet. Etter en time spilt repeterte Aurora og Stina samarbeidet, og økte til 2-0. Hjemmelaget hadde et bra momentum på dette tidspunktet og det så lenge ut til å gå mot en sikker hjemmeseier.

LSK 2 ville det imidlertid annerledes. De tok mer tak i kampen og kjempet hjemmelaget litt ut av rytmen. Dette fikk de betalt for da de ble tildelt straffe etter 70 minutter. Selve straffen var nok riktig, men det kan se ut som om spilleren som ble felt var i offsideposisjon før straffesituasjonen. Uansett ble straffen satt sikkert i mål, og stillingen var på dette tidspunktet 2-1.

Etter reduseringen hadde Odd flere gode sjanser til å punktere kampen, men det ble dessverre for upresist foran mål. På overtid ble et frispark slått inn i hjemmelagets 16-meter og våre jenter fikk ikke klarert. Dermed smalt ballen i mål og måltavlen viste 2-2. Dette ble også sluttresultatet.

Hjemmelaget satt nok igjen med følelsen av at dette var en kamp de burde vunnet, og ut fra antallet sjanser er det vanskelig å være uenig i det. Dette er uansett god læring for laget som stort sett er vant til å vinne. Ulike utfall må håndteres.

Jentene er videre i NM

NM-kampen på Skagerak mot fjorårets divisjonskollega Sandefjord ble egentlig en totaldominans fra start til slutt. I følge Morten Fleicher sin Fleicherindex så man et tydelig bilde på dette. (Se nederst i saken for Fleischers analyser av forrige ukes kamper.)

Sandefjord ble spilt lave i hele første omgang og hjemmelaget trykket på. Mye godt pasningsspill og solid gjenvinning gjorde at motstanderen egentlig ikke bydde opp til noen ting de første 45. Litt unøyaktighet i avslutningene, oppofrende forsvarsspill av SF, utur og en meget god keeper i bortelagets mål gjorde at det sto 0-0 til pause.

Etter pause prøvde Sandefjord å løfte seg noe, og de første 15 var de mer med i kampen. I denne perioden fikk de en farlig sjanse og et par andre brukbare oppbygninger. Ellers var det Odd som hadde alt i kampen – unntatt mål.

I det 78. minutt kombinerte Julie Pedersen og Aurora på corner. Julie slo et strøkent innlegg til Tiril Kvåle på bakerste stolpe. Midtstopperen satt ballen i mål med et fint hodestøt. En meget fortjent ledelse. Målet ble til slutt kampens eneste, og vi er dermed videre til neste runde i NM.

I fjorårets NM spilte vi mot Stabæk – som til slutt endte i finalen. Kampen var en av Odds beste kamper i 2022. Der gikk vi på et knepent 1-0-tap.

I år møter vi et nytt Toppserielag. Lyn kommer på besøk til Skagerak Arena. Dette gleder vi oss masse til!

Sterk borteseier i Bærum

Årets første kamper har vært preget av lite effektivitet foran mål ut fra spill og sjanser. Det ønsket jentene å gjøre noe med i søndagens borteoppgjør mot Stabæk 2. På forhånd ble kampen regnet som en av de tøffeste borteoppgavene denne sesongen, og en tett god kamp skulle det bli.

Stabæk 2 er en god motstander som ønsker å spille fin fotball. Det passer våre jenter bedre enn lag som ligger lavt og hovedsakelig satser på kontringer. 

I kampens første 10 minutter var det Stabæk 2 som kom best i gang. De hadde ballen mye og prøvde å få kampen i sitt spor. Våre jenter sto greit i mot, og etter hvert jevnet det seg mer ut. Det var mange gode forsøk på å spille seg til sjanser fra begge lag. Dog ble det ingen store sjanser før mot slutten av omgangen. Da fikk Stabæk et par gode muligheter. En pasning ble brutt på rundt 20 meter og endte med et brukbart trykk mot målet til Emma Rønning. Bortelaget fikk avverget og hjemmelaget ble tildelt et hjørnespark. Da kom omgangens største sjanse. Avslutningen fra rundt 5-meteren gikk til slutt høyt over Odd sitt mål. Dermed 0-0 til pause.

I alle kampene så langt i år har Odd skapt store sjanser rett etter pause. Dette ble tilfellet også denne gangen. Julie fant Aurora med en ball i bakrommet. Aurora hadde en forsvarer i hælene, men klarte å lobbe ballen over en utrusende keeper. Dermed 1-0 til våre jenter, som så ut til å leve opp til ønsket om å være mer effektive foran mål.

Spillemessig var Odds Ballklubb Kvinner det beste laget omgangen gjennom. Hjemmelaget kom til en ordentlig sjanse – og den var imidlertid stor. Plutselig var en angriper alene gjennom mot Emma. 19-åringen reddet mesterlig, og hun viste igjen hvor god hun er i disse situasjonene.

I stedet for 1-1 gikk det kort tid før kampens flotteste angrep ble satt i gang. Midtbanegeneralen Julie fant Hannah som hadde startet et fint løp på sin høyre kant. På første touch slo Hannah et strøkent innlegg til Frida Skoglund i boks. Frida headet ballen kontant i nettet. Et angrep etter læreboka!

Kampen endte 2-0 til våre jenter. Et meget sterkt resultat mot en vanskelig motstander. I denne kampen var det en enorm laginnsats som må trekkes frem. For en kollektiv lagseier!

Neste kamp spilles allerede på søndag. Jentene tar turen til Harstad for å spille mot Medkila. Vi forventer en tøff kamp mot laget som rykket ned fra 1. divisjon i fjor.