3 poeng med i bagasjen fra Tromsø!


Publisert: 27.05.2024

Det ble en jevn og spennende affære på Romssa Arena.

Begge lag følte nok føre kampen at de kunne hatt flere poeng enn hva de hadde, og når 1.Divisjon er så jevn som den er, så var seier og 3 poeng svært viktig for begge lag.

Vi møter et Tromsø-lag som er gode til å holde ballen i laget, så inngangen vår til kampen var å stå stødig defensivt og ta overgangsmulighetene når vi vant ballen.

I første omgang har begge lag hver sin store mulighet til å score mål; Marthe Hellumsand slår et glimrende innlegg inn i feltet etter en dødball, men Rikke Stoltenberg treffer dessverre ikke godt nok på ballen til å styre avslutningen i mål. Mens Tromsø får slått innlegg på en umarkert spiller på bakerste stolpe, men avslutningen går over mål. Lagene går til pause på 0-0.

2.omgang starter med et brak! 30 sekunder inn i omgang sender Julie Kjosvold Pedersen av sted en glimrende lang ball mot Kamilla Ahlbom som kommer på løp langs høyre, hun tar ballen med seg med et fantastisk førstetouch inn i boksen, venter ut i keeper og skyter ballen i mål mellom stolpen og keeper. Fantastisk start på omgangen!

Etter målet har Tromsø mye ball, men de klarer ikke å skape noen gode muligheter ut fra ballinnhavet. Vi står veldig godt defensivt, er disiplinerte og har god intensitet i pressspillet vårt, som fører til at Tromsø ikke får de nødvendige rommene til å skape gode målsjanser. Mens vi får brudd som vi dessverre ikke klarer å omsette i mål.

Men i det 90.minutt klaffer det på en overgang! Emma setter i gang spillet etter en offside, ballen går fram og tilbake mellom Tromsø og Odd-spillere før Veronica Amundsen sender av sted en fantastisk pasning i bakrom til Natalie Velde. Velde løper fra Tromsøforsvaret og setter ballen iskaldt i mål!

En stor takk til gutta i militærtjeneste i nord som brukte helgepermisjonen sin på å tå turen til Romssa Arena for å støtte oss!

Hovedtrener Erik Waage kunne fortelle dette etter kampen:
«Det var en solid seier som selvfølgelig smakte ekstra godt etter et seiersmål på overtid.  Spillerne gjennomfører en taktisk strålende kamp og selv om Tromsø har mye ball, føler vi at vi har veldig god kontroll når vi forsvarer oss. Vi skaper noen store muligheter i første omgang som vi ikke klarer å utnytte. I andre omgang får vi en drømmestart med et flott mål etter 30s sekunder. Tromsø har vel ikke en målsjanse i andre omgang og derfor var det surt da de fikk utligningen etter en corner.

At vi får seiersmålet på overtid viser bare hvilken innsats, disiplin og lagmoral det bor i den gruppa her. Det er jeg mektig imponert over! En råsterk seier og nå gleder vi oss til NM-kamp på torsdag.»

Se høydepunkter lenger ned på siden.

Kampfakta.

Resultat: 1-2 (0-0)

Målscorere: Kamilla Ahlbom (46′),  Mali Motrøen Trøan (68′), Natalie Velde (90′)

Gule kort: Cassandra Luthcke (31′)

Bytter på Odds lag: Cecilie Mjelde (22′ for Hannah Aurbekkholen), Natalie Velde (11′ for Rikke Kulstad Stoltenberg).

Odds lag:

Emma Rønning

Kamilla Ahlbom – Julie Pedersen – Tiril Kvåle – Veronica Amundsen – Marthe Hellumsand

Frida Vala – Aurora Wallestad – Hannah Aurbekkholen

Stina Kleppe – Rikke Stoltenberg