7-0 seier i lokaloppgjøret

Publisert: 02.10.2022

I går fikk vi besøk av Stathelle på Skagerak Arena. Til tross for litt regn i luften lå alt til rette for en god fotballkamp foran 175 tilskuere, og det skulle det også bli.

Kampen startet kontrollert fra Odd sin side. Jentene trillet ballen i laget og Stathelle ble løpende i mellom. Etter 3 minutter trer Veronica Amundsen vakkert opp til Aurora Wallestad som tar med ballen inn i banen. Hun sendte den videre til Julie Pedersen som limte ballen i krysset fra 30 meter!

Etter 20 minutters spill slo Veronica Amundsen en perfekt corner på bakre stolpe. Der sto Stina Kleppe alene og kunne enkelt heade inn 2-0.

I første omgang handlet alt om Odd. De sorte og hvite både skapte mest og forsvarte best. I følge Morten Fleischer sin fotballanalyse (Fleischerindex Football Analysis) hadde ikke Stathelle noen aksjoner mot Emma Rønning sitt mål.

Lagene gikk til pause med 2-0 til Odd. I pausen ble det bl.a. snakket om å være mer presise på siste tredel og å omsette sjansene til mål.

Jentene responderte bra på pausepraten da de etter ett minutt scoret på andreomgangens første sjanse. Guro Vala fikk et innkast midt på Stathelle sin banehalvdel. Innkastet gikk til Frida Skoglund som vendte bort en Stathelle-spiller og satte fart mot dødlinja. Herfra la hun et nydelig innlegg på bakre til Dina Aas som hadde tatt løpet fra sin backplass og headet lekkert inn til 3-0!

Etter en time spilt ble ballen vunnet etter et utspill fra Stathelles keeper. Julie Pedersen tredde ballen opp til Frida Vala som slo ut til Aurora Wallestad på kant. 17-åringen hadde bestemt seg og satte fart. Hun gled forbi Stathelle-forsvaret før hun satte ballen kontrollert i lengste.

5-0 kom etter at Tiril Kvåle brøt ballen høyt i banen. Hun fullførte jobben og kombinerte med Frida Vala på kant før hun smalt til fra hjørnet av 16-meteren. Ballen traff stolpen og spratt ut i feltet. Her var Stina Kleppe våken på returen og kunne sette ballen i mål fra 6 meter – hennes 16. mål for sesongen!

Med et kvarter igjen på klokka trillet Odd ballen i laget. Hannah Aurbekkholen mottok ballen på kant og slo inn til Frida Vala sentralt i banen. Kaptein Vala la ballen i støtte til Julie Pedersen som virkelig hadde stilt inn siktet for dagen. Midtbanespilleren prikket inn sitt andre mål fra 30-meter!

Helt på tampen av kampen tredde Tiril Kvåle opp Julie Pedersen på kant. Pedersen spilte vegg med Iben Lier før hun slo et smart innlegg på bakre. Her kom Lisa Lia i full fart og satte sikkert inn lagets 7. mål.

7-0 skulle også bli sluttresultatet – lagets åttende strake seier.

Vi vil gjerne takke publikum for oppmøte og støtte fra tribunen! En spesiell takk til Fossum J11 som stilte som maskoter og ballhentere, og ikke minst til Oddrane og våre frivillige som alltid stiller opp!

Neste kamp er borte mot Arendal lørdag 8.10. på Norac stadion kl. 14! Dette blir vår siste seriekamp for året.

Hold også av lørdag 15.10. kl. 14 for første pre-kvalik-kamp hjemme mot Grei SF!