Alle tre poengene ble værende på Skagerak Arena


Publisert: 21.10.2024

Vi tok vår første trepoenger i sluttspillet mot Fyllingsdalen søndag kveld.

I et sluttspill som er så jevnt som det er i årets 1. Divisjon Kvinner, er hver trepoenger ekstremt viktig for å ikke bli hektet av i kampen om å beholde plassen.

Men litt startvansker var det denne søndags ettermiddagen. Etter bare 2 minutter tar Fyllingsdalen ledelsen etter at vi ikke klarer å klarere godt nok på et gjennomspill. 0-1 er dermed et faktum.

Jentene viser enorm moral og mentalitet som ikke lar seg vippe av pinnen etter et tidlig mål i mot. Og vi tar mer og mer tak i kampen og styrer det meste av kampen fra 15 minutter og ut.

Men det står 0-1 når lagene går til pause.

Andre omgang går vi ut og tar kontroll fra start av. Bare seks minutter ut i omgangen får vi en korner som Julie Kjosvold Pedersen slår mesterlig på pannen til Mari Løyland Vassanyi som setter sitt første mål i Odd-drakta og utligning.

Femten minutter senere er vi på’n igjen på corner; Pedersen slår ballen inn i feltet hvor Marthe Engelstad har løpt seg fri og stanger inn sitt første mål i Odd-mål til 2-1. Vi har dermed snudd det!

Vi styrer det meste av kampen de neste ti minuttene før Fyllingsdalen setter inn trykk på slutten for utligning. Vi står mesterlig i mot og 5 minutter på overtid får Rikke Kulstad Stoltenberg med seg en klarering, løper fra egen banehalvdel med motstander i rygg, kommer inn i 16-meter og drar en skuddfinte, og setter ballen kontrollert i mål til 3-1!

Thea Aas fikk også et innhopp etter et lengere skadeopphold.

Vi tar dermed en svært viktig trepoenger i kampen mot nedrykk.

Se målene nederst i saken.

Kampfakta:

Resultat: 3-1 (0-1)

Målscorere: Nina Vestbøstad (2′), Mari Løyland Vassanyi (51′), Marthe Engelstad (66′), Rikke Stoltenberg (90+5′)
Gule kort: Erik Waage (90+5′)
Bytter på Odds lag: Rikke Soltenberg (24′ for Signe Strømnes), Cecilie Sørensen (9′ for Cecilie Mjelde), Thea Aas (1′ for Hannah Aurbekkholen).

Odds lag:
Rønning
Pedersen – Engelstad – Amundsen
Ahlbom – Wallestad – Vassanyi – Hellumsand
Aurbekkholen – Mjelde
Strømnes