Årets første treningskamp på Skagerak Arena endte 0-0


Publisert: 13.02.2023

Søndag møttes Odd Ballklubb Kvinner og Arendal til treningskamp på Skagerak Arena. Arendal er et av de fire lagene fra fjorårets avdeling som skal spille i den nye landsdekkende 2. divisjonen. Sørlandsklubben havnet i avdeling 1 og skal møte lag som Molde, Viking og Haugesund.

Resultatet kan ikke sies å gjenspeile søndagens kamp. Til det hadde hjemmelaget ballen for mye – og var i banespillet og sjansestatistikken fullstendig overlegne. De første 25 minuttene av kampen kjørte Odds Ballklubb Kvinner over Arendal. Gjestene prøvde seg med høyt press, men ble løpende mye imellom. Våre jenter var gode med mange fine oppspill og kombinasjoner offensivt, samtidig som de brøt ned motstanderens forsøk på spill umiddelbart etter balltap. Alt lå til rette for at hjemmelaget skulle gå mot en ledelse, men Arendal forsvarte seg bra og hindret mål. Det nærmeste Odd kom i denne perioden var når midtstopper Tiril Kvåle forserte oppover i banen og kom til en avslutning. En utrusende keeper, som var altfor sent ute, felte vår spiller som i trengt posisjon fikk vippet ballen forbi keeper og på utsiden av målet. Ingen hadde protestert mye om dommeren hadde pekt på straffemerket i denne situasjonen.

Fra 25 minutter la Arendal seg mer og mer bakpå og baserte sitt spill på å forsvare seg – anført av to solide midtstoppere. Det lyktes de godt med. Hjemmelaget kom til få store sjanser, men hadde muligheter til å komme i føringen – uten å lykkes. Besluttsomheten foran mål satt ikke helt for våre jenter i denne kampen.

Arendalsjentene fikk ikke trent mye på eget spill da de ikke fikk etablert noe av betydning, spesielt fremover i banen. Laget forlot Skagerak Arena med null skudd på Odd sitt mål.

Odds Ballklubb Kvinner ser ut til å fortsette å dominere kampene, men målene ser foreløpig ut til å sitte litt lenger inne. Som en av spillerne sa etter kampen: “Det er ikke possession vi må trene mest på, men evnen til å score”.

Det er fortsatt tidlig i sesongen og en god del vil nok falle på plass til seriestart. Dette er imidlertid god trening for å klare å takle ulike kampbilder i en serie som blir mye jevnere enn i fjor. At det blir færre målsjanser kampene gjennom, og at en dermed må bli dyktigere på det som er vanskeligst i fotball, nemlig å score mål må vi være forberedt på. Banespill og å hindre motstander i å etablere eget spill ser jentene ut å være tålig bra i rute med.

Vi takker Arendal for kampen og ønsker dem lykke til i årets sesong.

Vi vil også rette en stor takk til Oddrane som stilte opp og skapte god stemning på tribunen – vi er heldige som har dere!

Neste treningskamp spilles onsdag 22. februar kl. 19 på Skagerak Arena mot 1. divisjonslaget Hønefoss. I fjorårets treningskamp ble det knepent tap 2-3 på bortebane. Alt ligger til rette for en jevn og spennende kamp. Vi gleder oss!