Årets trenerteam


Publisert: 02.03.2023

Vi tok en tur innom Skagerak for å overvære en trening med Odds Ballklubb Kvinner, og for å ta en prat med årets trenerteam.

Laget er godt i gang med forberedelsene av den kommende sesongen og det er en revansjelysten gjeng, som etter en meget god sesong i 2022, ikke fikk det som ville vært et meget fortjent opprykk. Spillertroppen er stort sett uforandret fra i fjor, med noen få endringer: Dina Aas og Lina Lanner har sluttet. Vi takker for deres innsats i Odds Ballklubb Kvinner og ønsker lykke til videre! Så langt i 2023 harMarthe Hellumsand kommet fra Sandefjord.

Trenerteamet i 2023 består av hovedtrener Even Vala, assistenttrenerne Trine Aaltvedt Rønning og Birk Hegland – og keepertrener Jan Are Kittelsen. En kjent og faglig sterk kvartett. Dette bør også gi god grunn til optimisme foran den kommende sesongen.

Som kjent er årets 2. divisjon noe helt annet enn tidligere. Å gå ned fra 8 avdelinger med ca. 80 lag til 2 landsdekkende avdelinger med 14 lag i hver, vil naturligvis heve standarden på produktet. Det er bra både for Odds Ballklubb Kvinner og norsk kvinnefotball. Hovedtrener Vala, som har vært med helt fra prosjektets start da jentene spilte i Fossum, er spent på hvordan de vil respondere på jevnt over bedre motstand – og kanskje flere tap i løpet av sesongen enn det de er vant til. Vi velger å være optimistiske, og håper at våre ambisiøse jenter vil respondere bra på dette og at de vil heve egen standard ytterligere.

Å ha erfarne Trine Aaltvedt Rønning i apparatet er gull verdt. Hennes erfaring fra høyt nivå som spiller – og med god trenerkompetanse i tillegg – gir spillerne trygghet og inspirasjon. Troppen er også tjent med å ha et kvinnelig innslag i trenerapparatet, noe det ikke er overflod av på kvinnelag rundt om i vårt vidstrakte land. Klubbens tre keepere er ivaretatt av Jan Are Kittilsen. Med lang erfaring og kompetanse på området bidrar han til at spillerne på denne utsatte plassen får god veiledning og utvikling. Assistenttrener Birk Hegland kom inn i klubben i 2021 etter 5 år i Odds BKs junioravdeling. Han har tro på at jentene klarer å ta steget opp i år. Han begrunner dette med god kontinuitet i treningsarbeidet, og at de ikke er fornøyd før målsettingen er nådd.

I tillegg har klubben engasjert to svært viktige og dyktige personer, som tar godt vare på våre spillere – fysioterapeut Christoffer Naur og manuellterapeut Anita Beitdokken. Christoffer jobber til daglig på Skien fysikalske Institutt og Anita på Grenland Helsesenter.

Støtteapparatet til jentene er altså godt besatt av dyktige mennesker som utfyller hverandre på en god måte. De kommer til å gjøre sitt for at målet om opprykk nås. Vi ønsker spillere og støtteapparat masse lykke til med sesongen 2023.