Cupfest i 120 minutter


Publisert: 08.06.2023

Foto: Dag Aas

Onsdag hadde vi storfint besøk fra Toppserien i 2. runde av cupen. Lyn Damer Elite hadde tatt turen fra Oslo for å møte våre fremadstormende jenter på Skagerak.

At kampen også var plukket ut som NRK sin hovedkamp ga en ekstra dimensjon i jentenes kamphverdag. Skagerak viste seg fra sin beste side med strålende vær, og drøyt 500 tilskuere med en meget sterk Oddrane-delegasjon satte en flott ramme rundt kampen.

Med hverdagen i 2. divisjon sier det seg selv at å møte lag fra Toppserien betydde at det var en tøff kamp i vente. I Toppserien går spillet fortere, og jentene fikk dermed dårligere tid med ballen enn vanlig.

Lyn førte i prinsippet hele første omgang, men jentene forsvarte seg meget godt. Dette var et kampbilde de ikke er vant med fra seriespillet. Da er det hovedsakelig de som styrer kampene. Samtlige på laget tok jobben på alvor og jobbet knallhardt for hverandre for å hindre Lyn i å score mål. Det lyktes de med og gikk dermed til pause med 0-0.

Eget spill var det lite av i første omgang, og noe av pausepraten dreide seg nok om det. Store deler av andre omgang var jentene mer med i spillet – og fra omtrent 60 – 75 minutter var Odds beste spillemessige periode i kampen. Da klarte de å kombinere mer og Lyn trakk seg faktisk noe mer tilbake i banen.

Utover i omgangen skapte Lyn flere store sjanser der metallet ble to ganger, men ballen vil ikke inn. Laget fortsatte å jobbe steinhardt for å unngå baklengs. Med Emma bakerst som spilte sin livs kamp med flere enormt gode involveringer unngikk jentene baklengs i ordinær tid, og dermed gikk kampen til ekstraomganger.

En halv time mer enn vanlig kostet naturlig nok krefter for begge lag. Odds Ballklubb Kvinner viste at de er godt trent, og klarte å stå distansen godt.

Kampbildet i ekstraomgangene fortsatte med overtak til Lyn. De måtte virkelig være tålmodige for å få det resultatet de nok hadde håpet å få i løpet av ordinær tid. Spesielt med tanke på at de skulle opp mot serieleder Vålerenga på Ullevaal allerede 3 dager senere.

Etter 100 minutter kom Odds Ballklubb Kvinner til sin store sjanse i kampen. Stina Kleppe fikk rettvendt seg inn på Lyns banehalvdel. Hun ble ikke presset og så at keeper sto langt ute. Fra rundt 35 meter sendte hun avgårde et skudd som hadde retning mot mål. Keeper rygget raskt og fikk vippet ballen til hjørnespark. Den kunne fort gått inn, dog mot spillets gang i kampen.

Tålmodigheten til Lyn skal til slutt gi resultat. Etter rundt 110 minutter rullet de opp et angrep som endte hos Lyn-kaptein Emilie Closs som med venstre foten smalt ballen opp i krysset. Emma var også på den ballen, men klarte ikke å få slått den ut. Dermed ble det en meget fortjent ledelse til Toppserielaget. Våre jenter klarte ikke å svare opp mot dette, og det endte dermed 0-1.

Å tape mot et toppserielag med ett mål etter 120 minutter skal jentene være stolte over. De var med på å sette jentefotballen i Telemark på kartet.

 

Etter slike kamper er det på sin plass å takke dem som har vært med på å sette rammene:

Takk til alle våre sponsorer.

Takk til publikum med Oddrane i spissen.

Takk til NRK som valgte å prioritere denne kampen til sin hovedsending.

Takk til Fossum IF Skien som stiller med maskoter (fra j-6,7 og 8) og balljenter (j12).

Og sist men ikke minst takk til motstander Lyn som gjorde dette til en minneverdig opplevelse. Vi ønsker dem lykke til resten av sesongen.