Ekspertråd fra den tidligere Odd-kjempen Frode Johnsen


Publisert: 12.10.2022

Foto: Olav Kvåle

«Det er gøy å bli veileda av en som har vært så god spiss selv»

Dette sier Aurora Tilly Wallestad når den tidligere Odd-kjempen Frode Johnsen er med på feltet til Odds Ballklubb Kvinner.

«Han er veldig flink til å fortelle hva som er lurt å gjøre for å få til å gjøre det viktigste i fotball – nemlig å score mål. Det er veldig bra for oss angrepsspillere å få spesialtrening på akkurat dette».

«Skal jeg sette ballen i mål med bredsiden av foten eller skyte hardt, hvordan skal jeg kunne komme til avslutning med en heading på bakerste stolpe? Dette er ting vi må tenke på og være kloke på i ulike situasjoner» fortsetter hun.

«Det er veldig inspirerende når en tenker på den karrieren han hadde – og når han i tillegg er så flink å forklare og gi så mange gode råd er dette bare gøy» avslutter Aurora.

Fint å kunne gi tilbake til idretten

Frode Johnsen, som har en lang og innholdsrik karriere bak seg med blant annet to perioder i Odd-trøya, synes det er gøy å kunne bidra litt for jentene. «Det er fint å kunne gi noe tilbake til idretten etter egen karriere». Han er ofte opptatt med sin trenergjerning på Storm, men når det passer så stiller han gjerne opp for å hjelpe til med Odd-jentenes utvikling. Det er Odds Ballklubb Kvinner veldig glad for at Frode gjør. Det inspirerer hele klubben!

Frode synes det er flott at Odds Ballklubb Kvinner nå er godt i gang med sin drift. «Det skulle bare mangle at ikke jenter også har gode fasiliteter og blir satsa på i 2022. Det har jentene fortjent, og det er bra for både Odd og jentefotballen i Telemark».

«Det gir en god helhet i treningen»

Ordene kommer fra trener Even Vala, som naturlig nok er veldig fornøyd med å ha en kapasitet som Frode Johnsen med på feltet når han har mulighet.

«De offensive spillerne våre får da en spesialtrening på sine roller. Da får de utvikle sin posisjon på banen som vil gi oss en utvikling i den delen av spillet» sier han.

«Med dette får vi også utnyttet kapasiteten vår til å følge opp resten av troppen bedre. De keeperne som ikke er med på avslutningstreningen får god oppfølging av keepertrener Jan Are Kittilsen. Når øktene blir slik ligner de veldig på økter som lag i høyere divisjoner gjennomfører. Det er viktig for utviklingen av både spillere og klubb» avslutter Even.

Det er en meget treningsdedikert gruppe Even, assistenttrener Birk Hegland og keepertrener Jan Are Kittilsen har ansvaret for i hverdagen. Gruppen framstår homogen og står godt samlet i hverdagen både på og utenfor banen. Det gir utvikling.

Med tanke på hvilken sesong jentene har hatt og at de i år igjen skal inn i kvalifisering for å kunne nå et opprykk til 1. divisjon viser det at mye er gjort riktig i hverdagens treningsarbeid.

Første pre-kvalifiseringskamp spilles hjemme på Skagerak Arena den 15. oktober klokka 14.
Hvem vet – kanskje Frodes gode råd og veiledning er den siste detaljen som gjør at jentene lykkes med opprykk dette året?