Endelig seriestart!


Publisert: 21.04.2022

Hør hva hovedtrener Even Vala har å si før serien sparkes i gang.

 

Da er vi endelig klare for seriestart 2022! Fredag kl 20.00 venter Gimletroll på motsatt banehalvdel på Skagerak Arena. Som vi gleder oss! Mens vi venter på kampstart, har vi tatt en prat med hovedtrener Even Vala om status på troppen, forventninger og mål for sesongen.

Hvordan har oppkjøringen vært?
Oppkjøringen har vært en fortsettelse av der vi slapp i fjor. Jentene har fortsatt å stå i det harde treningsarbeidet økt etter økt slik at vi hver treningsuke har kunnet trene optimalt. Vi har hatt noen perioder med litt sykdom, men nå er alle friske.

Hvor har Odd Kvinner forbedret seg mest siden i fjor?
Jentene har blitt sterkere relasjonelt ut i fra vår spillestil. Når vi blir tryggere i den relasjonelle biten, blir også hastigheten på alt vi gjør høyere. Dette henger også sammen med at vi har enda et år i bagasjen med god trening. Vi er blitt sterkere fysisk og relasjonelt.

Hvilke forventinger har du til sesongen sett fra Odd Kvinner sitt ståsted?
Omgivelsene forventer nok at vi setter målet høyere enn i fjor. Men nå er flere lag klar over oss, så det blir nok en tøffere sesong i år enn i fjor. I år blir det også hel serie, i motsetning til i fjor hvor det på grunn av korona kun var enkel serie.

Hva er målene for sesongen?
Det er å komme til kvalik, det er hele klubben og spillerne enige om.

Hvem blir de tøffeste konkurrentene i år?
De tøffeste kampene kan vi nok få mot Røa 2 og Stabæk 2. Man vet ikke alltid hvilket lag de stiller, men potensielt kan de komme med sterke lag. Ellers tror jeg Sandefjord, Nanset og Gimletroll også vil være med å kjempe i toppen. Arendal kan også bite fra seg.

Første seriekamp er mot Gimletroll, det eneste laget som klarte å ta 3 poeng fra dere i serien i fjor. Hva er strategien for å slå tilbake?
Resepten for å vinne er å gjøre det vi har øvd på gjennom hele vinteren. Vi skal være der vi er på trening, uansett hvilken motstander som kommer på besøk.

I fjor hadde vi opp mot 600 tilskuere, hva betyr det for laget at det er trøkk på tribunen?
Jeg håper vi opplever mye av det samme som i fjor. Jentene legger mye arbeid i det de holder på med, så det hadde vært utrolig kult om de får en respons på det.

Hva vil du si til de som sitter på gjerdet og vurderer om de skal ta en TV-kveld på sofaen eller komme på kamp i morgen?
Det som er interessant på TV kan dere ta opp og se på til lørdagsfrokosten. For alle som er glad i fotball, fins det ingenting som er bedre enn flomlys, vårtemperatur og god fotball!

Vi er enig i Evens konklusjon og håper å se mange på tribunen i morgen. Alle rundt klubben ønsker Even, støtteapparat og spillerne masse lykke til i kampen mot Gimletroll og med sesongen 2022!