Hva har skjedd i Telemarksfotballen i 2023?


Publisert: 15.11.2023

Vi ønsker å gi litt oppmerksomhet til de lagene i de ulike aldersklassene som har prestert litt ekstra denne sesongen. Fra J13 og opp til senior skal vi gå igjennom noen av disse lagenes sesonger:.

Pors Damer

Det ble igjen seniorfotball for kvinner på Vessida, da Pors samlet sammen gamle helter for å starte opp senior fotball i klubben på nytt. Få, om noen, hadde trodd at de kom til å bite såpass godt fra seg i comeback-sesongen som de gjorde. Det ente ikke bare med at de vant 4.divisjon, men de rykket også opp via kvalifisering og play-off!  

Pors’ trener Kim Bentsen hadde følgende å si om sesongen de leverte: 

«Årets sesong for Pors Damene har vært en stor opptur.  Gjengen samlet seg i desember 2022 og ble enige om at de nå var klare for et comeback i Pors og det ble da besluttet å starte opp damelag igjen i 2023 sesongen! Mange av konkurrentene i divisjonen hadde lite tro på denne gjengen hvor mange av jentene hadde hatt en pause fra fotballen i flere år. Jentene har motbevist dette å cruiset gjennom den lokale 4 divisjonen og vunnet alle kampene og kronet det hele med å vinne kvalifiseringen mot Gimletroll!

Pors damene er klare for 3 divisjon i 2024 og de satser på å bite godt fra seg der også!

Pors som klubb er stolte av å ha et slagkraftig damelag igjen og håper dette kan være med å løfte jentefotballen i Pors de neste årene med flere lag på jentesiden 💙»

Vi gratulerer Pors Damer med en god sesong i 4. divisjon og et fantastisk opprykk!

J17 interkrets

I J17 interkrets leverte Langesund/Stathelle en knallsesong hvor de endte opp som mestere. En glimrende prestasjon for alle involverte. 12-1-1 i kamper hvor det eneste tapet kom mot tabellnabo Hei, som også leverte en god prestasjon i interkrets med å komme på 2.plass.

Gratulerer seier i interkrets! 

J15 interkrets

I J15 interkrets kom Kragerø på en meget respektabel 3.plass og vi kan dermed konkluderte med at de også leverer en god sesong. Storm ender på 4.plass bare to små poeng bak Kragerø, som også levere en respektabel sesong. 

I pokalserien for J15 var det Skarphedin som stakk av meg seieren etter å ha gått ubeseiret gjennom høsten. Gratulerer! 

J13 sluttspill i kretsmesterskapet

I kretsmesterskapet for J13 ble det en høyst spennende sesonginnspurt da de to lagene som kjempet om å vinne sluttspillet møttes i siste seriekamp for en avgjørende kamp. Storm/Borg og Åfoss møttes til dyst, og laget fra Bratsberg tok seieren og vant dermed kretsmesterskapet for J13. Gratulerer til Storm/Borg som kretsmestere! 

Gratulerer med en fantastisk sesong til alle spillere, trenere og frivillige i Telemarksfotballen! Vi gleder oss til et nytt fotballår i 2024 med masse idrettsglede og gode prestasjoner!