Jentedag på Åfoss


Publisert: 03.06.2024

Lørdag 1 juni arrangere Åfoss en jentedag for alle i nærområdet. Rundt 50 jenter deltok og fikk godt utbytte med læring og fotballglede.

I forbindelse med jentedagen fikk vi en invitasjon fra Åfoss om å spille en showkamp mot deres J15-lag. Vi takket selvsagt ja og dro opp til Åfoss med den største glede og selvfølge! Vi ble dog møtt av en voldsom regnbyge med innslag av lyn og torden, men det klarnet heldigvis lenge nok opp til å få spilt en kamp på 2×10 minutter. Vi ble møtt av  J15 lag med en vanvittig iver som gledet seg veldig. Det ble felles oppvarming før showkampen startet og ble av det underholdene slaget!

Stine Stordalen som er leder for jentegruppa til Åfoss kunne si dette om jentedagen:
«Jeg sitter i klubben som ansvarlig for jente fotball og jeg hadde ett ønske om at fokuset for denne dagen skulle handle om bedre samhold med de yngre og eldste jentene i klubben. J15 var instruktører for dagen og de imponerte virkelig. De ledet an med oppvarming, øvelser og pause aktiviteter. Da uværet kom brått på, måtte vi improvisere med disco inne på klubbhuset og J15 dro frem danseferdighetene sine til stor glede fra de yngre. Gulroten for selve dagen var kampen mot ODD kvinner, noe J15 virkelig gledet seg til. Det å stå på banen med ODD, var en drøm som ble virkelig og om noen år er det flere av jentene som har en drøm om å stå på samme banehalvdel på Skagerak Arena. En vellykket dag vel gjennomført.»

Vell gjennomført dag av Åfoss og vi håper vi kan komme på besøk på flere jentedager i årene framover og gi jenter Like Muligheter til fotballaktivitet som gutta!

 

Foto: Åfoss og Odd Kvinner