Kontrollert seier mot Sarpsborg 08

Publisert: 08.06.2023

Etter all oppmerksomhet, og den gode prestasjonen mot Lyn forrige onsdag, var det knyttet litt spenning til om jentene var nullstilt og klare for hverdagen igjen. Det var ingen grunn til å være bekymret for det. Slik vi er vant til i de fleste kamper i seriespillet, kontrollerte jentene kampen mot Sarpsborg fra start til mål. Etter påkjenningen mot Lyn var det også en del rokkeringer på laget. Spillere som spiller mye til vanlig ble hvilt. Erstatterne viste seg fra en god side, og underbygger bredden som er i troppen.

Kampens første mål kom etter 23 minutter. Cecilie Sørensen var på rett plass til rett tid når ballen kom inn i feltet og satt inn Odds første mål.

Omgangen fortsatte med konstant Odd-press. Etter 41 minutter kom dagens andre mål. Angrepet startet med fine kombinasjoner på venstre side. Marte Hellumsand kom seg ned mot linja og la ballen inn langs bakken. Der hadde Stina Kleppe posisjonert seg og satt ballen kontant i mål.

Andre omgang fortsatte med samme press fra hjemmelaget.

Dagens tredje mål kom etter nok en fin kombinasjon på venstre siden. Marte Hellumsand slapp ballen fint gjennom til Stina Kleppe, som denne gang var servitør med en herlig assist til Kamilla Ahlbom som enkelt satt ballen i mål.

4-0 kom etter nye, gode kombinasjoner på venstresiden. Marte Hellumsand kombinerer nok en gang, denne gang med Hannah Aurbekkholen, og fikk ballen i fin innleggsposisjon. Marte løftet den mot bakerste stolpe. Der var Cecilie Sørensen igjen på plass og satt ballen i mål med hodet.

Kampens største øyeblikk var når tiden sto på 70 minutter. Inn kom Thea Aas. Hun har vært gjennom en svært lang og krevende skadeperiode, med ryggoperasjon og lang opptrening. Det er så fortjent at hun endelig får kjenne på kampfølelsen, etter all påkjenning og slit en lang skadeperiode innebærer.

Kampens siste mål satt Stine Rød inn etter 86 minutter. Thea Aas presset keeper, som serverer et dårlig oppspill rett i beina på Stine som satt fart og la ballen kontrollert i mål.

Dermed endte det 5-0 til hjemmelaget, som nå har holdt nullen i seks av åtte seriekamper. Det er ikke annet enn imponerende.

Neste oppgave er Lyn 2 borte til helga. Vi ønsker jentene god tur, og håper de returnerer med tre nye poeng i kofferten.