– Man blir ikke god ved å bare trene på organiserte treninger


Publisert: 10.09.2022

Sunniva Tangen Andersen (t.v.), Emma Andrea Rønning og Dina Ødegaard Aas er Odds nyeste spillere

Sunniva Tangen Andersen (15), Emma Andrea Rønning (18) og  Dina Ødegaard Aas (22) er Odds nyeste spillere. De kom inn i mai, juni og august og er samstemte om at de så langt trives veldig godt i Odd. Bli bedre kjent med dem her.

Emma er keeper og startet fotballkarrieren i Kongsberg IL. Etter hvert dro hun til Hønefoss. Der spilte hun fram til i vår da hun meldte overgang til Odd og flyttet til Skien. Nå har hun akkurat begynt 3. året på TTG. Hun ble i februar 2020 tatt ut på samling med J16- landslaget. Men bare noen måneder senere ble hun satt på sidelinjen av en alvorlig kragebeinsskade. Men hun har kjempet seg tilbake og var tilbake på banen i april i år. Vi er veldig glad for at hun nå har valgt å fortsette karrieren sin i Odd.

Sunniva er Langesund-jente og går 1. året på TTG. Hun startet karrieren på et guttelag i Langesund. Men da guttene på laget ble sinte på henne fordi hun taklet dem, meldte hun overgang til Stathelle. Da gikk hun i 2. klasse på barneskolen. Der har hun spilt helt til hun meldte overgang til Odd i mai. Sunniva er et stort talent som for det meste spiller stopper eller back. Hun ble nylig tatt ut til sin tredje samling med J16-landslaget. Neste tur går til Hamar allerede i morgen.

Dina er en gammel kjenning i Odd. Skiens-jenta har spilt for Gjerpen, Urædd og Fossum, og var med på satsinga i Odd fram til hun begynte på ingeniør-studier i Oslo. Der begynte hun å spille på Bærum. Men lysten til å være med Odd og fortsette satsinga ble for stor, så nå er hun utleid til Odd fra Bærum og pendler fra hovedstaden for å spille for oss. Hun er en allrounder og kan bekle flere roller på banen, men for det meste midtbane og back.

Hvorfor valgte dere Odd?

For min del handlet det om en god totalpakke, sier Emma, det er veldig greit å ha både skole og fotball på en plass. Ellers er det en veldig bra spillergruppe med ambisjoner om å rykke opp.

Jeg hadde lyst å være med på satsinga, svarer Sunniva. Også synes jeg det er et veldig bra miljø her.

Jeg hadde også lyst å være med på satsinga, sier Dina, og jeg synes det er en veldig bra treningskultur her. Ellers er det jo skikkelig kjekt å spille for Odd på Skagerak Arena. Odd er jo en klubb man har vokst opp med.

Det er nok mange unge jenter i Telemark som ønsker å spille for Odd og landslaget en dag. Har dere noen tips til dem?

Ha det gøy, det er viktig. Og tren mye og tren godt, kommer det kjapt fra Dina.

Ja, helt enig, sier Sunniva. Tren godt og vær dedikert i det du gjør. Det er viktig å trene mye på egenhånd. Man blir ikke god ved å bare trene når det er organiserte treninger.

Ha det gøy med det du gjør er mitt beste tips, sier Emma, ellers er det ikke noe vits.

I dag er det kamp mot Nanset, det eneste laget som har klart å ta 3 poeng fra Odd i år. Hvilke forventinger har dere til den kampen?

Jeg forventer masse folk på stadion, bra trøkk og selvfølgelig seier, sier Dina.

Jeg tror det blir en spennende kamp, svarer Sunniva, hvor jeg tror og håper vi trekker det lengste strået og klarer å ha mye ball.

Ja, en tøff kamp blir det nok, antyder Emma også. Men hvis vi spiller vårt spill, skal det gå ganske greit.

Vi gleder oss til å se dere og resten av laget i aksjon mot Nanset!

Vi benytter også anledningen til å ønske dere alle tre velkommen til Odd Kvinner og håper dere vil fortsette å trives og utvikle dere her!