Ny seier i solsteika på Skagerak Arena


Publisert: 19.06.2023

Foto: Dag Aas

Lørdag fikk vi besøk fra Finnmarkslaget Bjørnevatn på Skagerak Arena. De kom fra fire kamper uten tap og hadde dermed vist god form den senere tid. Det betydde at det var en motstander våre jenter måtte se opp for. Dette, i tillegg til at gradestokken bikka 30 °C, gjorde at det var viktig å være fokusert og konsentrert i jobben som venta.

Den høye temperaturen på Falkum denne lørdagen, gjorde at publikum fikk tilbud om å trekke over til skyggesiden på tribunen. Det er sjelden at skjer under en kamp.

Nytt av dagen for hjemmelaget var at første omgang startet med en ny formasjon. Odd gikk bort fra sitt vante 4-3-3-system til en 3-5-2-formasjon, med tanke på å være direkte i stilen, legge høyt press og krige tøft inni boksen. Dette gav umiddelbart resultatet. Allerede etter to minutter satt Tiril Kvåle ballen i mål med hodet , etter en lang ball fra Veronica Amundsen. En perfekt start på kampen!

Hjemmelaget hadde ballen stort sett hele omgangen, men gjestene forsvarte seg godt. Likevel var det flere muligheter som kunne resultert i mål for de sorte og hvite. Det hadde ikke vært noe å si på om det hadde vært både to og tre baller i nota i løpet av de første 45. Slik ble det ikke. I stedet utlignet Bjørnevatn, totalt mot spillets gang. Etter drøyt 40 minutter vant de ballen på midten. Ballen endte hos en angriper som fikk to sjanser. Først alene med Emma Rønning som måtte gi en retur. Denne satt Bjørnevatn-angriperen kontrollert i mål.

Hjemmelaget, som etter hvert ikke fikk så god flyt i sin 3-5-2-formasjon, tross spillemessig overtak, byttet til den vante 4-3-3-formasjonen etter baklengsmålet.

Etter sidebytte ble hjemmelaget enda mer dominerende enn i første omgang. Tre mål kom før motstanderen svarte. Først satt Guro Østland Vala inn 2-1-målet etter litt fram og tilbake på et hjørnespark. Deretter kom to kjappe Stina Kleppe-mål. Det første på straffespark etter at Aurora Tilly Wallestad ble felt. Like etter satt hun den i kassa på ny etter et fint raid av Hannah Aurbekkholen på venstresiden.

Reduseringen til Bjørnevatn kom på et litt løst tilbakespill som ble snappa. Motstanderen må sies å være effektive da de satt to mål på de to sjansene de hadde i kampen.

Rett før slutt kom hjemmelagets femte mål. Veronica Amundsen slo et hjørnespark som keeper prøvde å slå ut, men endte opp i eget nett.

Vi var så heldige å ha Ulefoss SF på besøk hos oss under kampen. De stilte velvillig opp som maskoter under innmarsjen. Før kampen fikk de besøke den nye garderoben til spillerne. Etter kampen ble det felles lagbilde. Vi takker Ulefoss SF for besøk og bidrag under inngangen.

Neste kamp er førstkommende lørdag (24.juni). Da spiller vi toppoppgjør mot HamKam på Briskeby. Dette gleder vi oss veldig til!