Nye tre poeng på en ordinær dag


Publisert: 20.09.2022

Forrige søndag gikk turen til Sandefjord og bortemøte med Runar for Odds Ballklubb Kvinner.

Dette er den første kampen av tre på en uke, så det er altså inngangen til en hektisk periode. Laget har hatt en meget god start på høsten og er uten poengtap etter ferien. Det etter mange solide kamper. Med tett program, og kvalifisering så godt som sikret er det naturlig med litt rullering i laget. Det er viktig med tanke på at det er mange gode spillere som trenger spilletid. Til kampen mot Runar er halve laget nytt etter kampen mot Nanset. Dette kombinert med at Runar har et ønske om å ikke oppleve samme resultat som i vårens oppgjør som endte med hjemmeseier 10-0 på Skagerak gir oss en fotballkamp som ikke går inn i historiebøkene som en av de store.

Motstanderen ligger stort sett fra midten på egen banehalvdel og forsvarer seg stort sett hele kampen – og drøyer tid på omtrent alt som er av situasjoner. Selvsagt lov å gjøre det, og det gir jentene en annen type utfordring enn de er vant med. Det er det også læring i.

Kampen preges av at Odds Ballklubb Kvinner har ballen stort sett kampen gjennom, men får ikke helt flyt og tempo slik vi kjenner dem. Runars ekstremt defensive inngang til kampen kombinert med at Odds Ballklubb Kvinner sliter noe med å få pasningsspillet til å sitte gjør at de ikke får det antallet målsjanser vi er vant med å se disse jentene gjør.

Innledningsvis kommer de til noen fine forsøk spesielt fra sin høyre side, men jentene lykkes dessverre ikke å sette ballen i mål.

Etter 15 minutter er Runar på en av sine sjeldne visitter opp i Odds Ballklubb Kvinner sin målgård. Et innlegg skal klareres, men uheldigvis ender det med at ballen spretter opp i en arm og dermed straffe til Runar. Silje Eikeland er god og redder skuddet fra 11-meteren, men Runar lykkes med å sette inn returen. Dermed 1-0 til hjemmelaget – helt mot spillets gang.

1-0 på resultattavla gjør ikke store endringer i banespillet. Jentene forsøker å spille ball og bryte ned den defensive motstanderen uten å skape all verdens med sjanser. Nærmest er Stina Kleppe som setter ballen i tverrliggeren fra 5 meter. Dermed ebber omgangen ut med 1-0 til hjemmelaget.

Odds Ballklubb Kvinner starter andre omgang med en god del mer trykk mot mål enn de fikk til i første omgang. Allerede etter to minutter er rollene fra Røa 2 kampen byttet om – Julie Kjosvold Pedersen slår en støttepasning til Frida Vala på 20-25 meter. Frida legger ballen til rette og klinker den opp i keepers høyre vinkel. Et vakkert mål og vi er like langt.

Kampens første 15 minutter i andre omgang er kampens klart beste periode for jentene. Nå lykkes de mer med spillet sitt, og hjemmelaget sliter med å henge med.

Etter 52 minutter sender Veronica Amundsen en flott langpasning fra sin stopperplass til Aurora Tilly Wallestad som har startet i bakrommet. Hennes nedtak og avslutning er vakkert, og det står 2-1.

Like før timen er gått får Tiril Kvåle et oppspill fra midten. Hun sender ballen ut til Marie Haukom Apeland som har startet et flott løp fra sin backplass. Marie slår ballen inn igjen til Tiril som har funnet en plass i feltet. Headinga går i stolpen, og den påfølgende returen plukker hun opp og setter  i mål. Dermed 3-1 og kampen er i realiteten avgjort.

Siste halvtimen er igjen preget av mer unøyaktighet og lavere tempo, og kampen ender 3-1 til bortelaget. En kamp som ikke er lagets beste gjennom tidene, men tre poeng er sikret på en ordinær dag. Nå trengs bare tre til så er kvalifisering mot 1. divisjon sikret. Det er det viktigste tross alt.

Nye tre poeng kan sikres torsdag denne uka. Avspark 19.30 på Skagerak den 22.9 mot FK Eik Tønsberg. Vi gleder oss.