Odd-jentene med overbevisende seier mot Arendal


Publisert: 10.10.2022

Kamilla Ahlbom var endelig tilbake etter skade!

Oppgjøret på Norac Arena i Arendal var årets siste seriekamp, og skulle utkjempes mellom serieleder Odds Ballklubb Kvinner og et hjemmelag som lå på tredjeplass etter en god sesong. Det skulle i utgangspunktet kunne bli et jevnt og tett oppgjør. Jentene så dette som en god generalprøve før pre-kvalifiseringskampen mot Grei Fotball Elite neste helg, og de var veldig klare da dommeren blåste kampen i gang.

Odds Ballklubb Kvinner tok umiddelbart initiativet i kampen, og det jevne oppgjøret en så for seg uteble. Til det var Odd-jentene for gode, og hjemmelaget overraskende passive og forsiktige i sitt spill. Omgangen ble stort sett et spill på en banehalvdel.

Odds Ballklubb Kvinner styrer alt, og spiller mye fin fotball. Sjansene uteblir heller ikke, og etter 18 minutter setter de i gang et angrep langs venstresiden. Aurora Tilly Wallestad kommer seg etter hvert inn i målgården ned mot dødlinja. Hun legger en ball inn mot målet. Keeper er på den, men gir en retur og den putter Hannah Aurbekkholen lett i et tomt bur.

Nå er jentene godt i draget og kun tre minutter etterpå har Sunniva Tangen Andersen startet et løp fra sin backplass på venstresiden og inn mot Arendals bakrom. Dette ser Julie Kjosvold Pedersen og slår en flott pasning som Sunniva i mottaket drar forbi keeper og setter den sikkert i nota. Et flott debutmål av ungjenta som nylig ble tatt ut til Norges j16-landslag igjen.

Kampen fortsetter med et mer eller mindre vedvarende Odd-trykk.

Etter 40 minutter skaffer Dina Ødegaard Aas Odds Ballklubb Kvinner et frispark ut mot høyre et stykke inn på Arendals banehalvdel. Veronica Navestad Amundsen spiller ballen kort til Frida Skoglund Pedersen som igjen slår et pent innlegg inn i feltet. Der har Tiril Kvåle kommet seg fri og setter ballen kontant i målet med et flott hodestøt, og dermed 3-0 til bortelaget. Dette er også pauseresultatet etter en meget solid omgang av bortelaget.

Arendal har brukt pausen bra for når andre omgang begynner virker de til å ville mye mer i sitt duellspill, og framstår dermed noe bedre enn de viste i første omgang. Nå klarer de også å komme inn mot Odds målområde selv om spillet er noe mer tilfeldig hos dem enn hos bortelaget.

Odd fortsetter mye av spillet som i første omgang, men får flere brudd i mot nå siden hjemmelaget har økt sin agressivitet. Det hindrer likevel ikke bortelaget i å skape flere fine sjanser spesielt der de kommer ned til linja og slår 45-grader ut i feltet igjen. Da er det nærme ved flere anledninger.

Etter 58 minutter sitter igjen ballen i nota for våre jenter. Et fint angrep ender opp hos innbytter Guro Østland Vala. Hun slår en pen pasning til Stina Kleppe inne i 16-meteren. Stina kommer kjapt til avslutning som går inn til høyre for keeper.

Etter 60 minutter kommer Arendal til en av sine få sjanser mot Odds mål. Det starter med et balltap på midten. Jentene er da litt uorganiserte og dette utnytter hjemmelaget. De setter fart fremover i banen og kommer i en to mot en-situasjon. Ballen trilles til en angriperen som er ledig. Fra litt inne i 16-meteren settes ballen i mål, og dermed 1-4.

Bortelaget stopper ikke opp selv med et unødvendig baklengsmål, og det tar bare noen minutter før de igjen er i en firemålsledelse.

I kampens 74. minutt vender jentene spillet flere ganger mens de venter på at åpningene i Arendals forsvar skal komme. Ballen ender etter hvert ute til venstre hos Julie Kjosvold Pedersen. Hun får slått ballen inn i feltet der Guro Østland Vala mottar ballen, og skyter i mål via en Arendalspiller. Dermed står det 1-5 på resultattavla.

Det siste kvarteret av kampen kommer bortelaget til flere fine sjanser, og det kunne fort kommet både et og to mål til .

Totalt sett en solid kamp av Odds Ballklubb Kvinner. Med dette viser de at avdelingsseieren er meget fortjent.

Nå venter vi på neste kamp som er mot Grei Kvinner Elite hjemme på Skagerak Arena lørdag 15. oktober. Dette er første pre—kvalifiseringskamp i jakten på opprykk til 1. divisjon.

Der håper vi på å få solid støtte fra publikum. Alle klubbene i Telemark som har jentelag er spesielt invitert til å komme på stadion denne dagen.

Vi gleder oss!