Odd-jentene med sin syvende strake seier i Kristiansand

Publisert: 26.09.2022

Etter at avdelingsseieren ble sikret hjemme på Skagerak med solide 6-0 mot FK Eik Tønsberg var jentene denne søndagen klar til ny dyst. Denne gang på Sør Arena i Kristiansand mot et Gimletroll som før kampen har muligheter til å kjempe om en plass blant topp 4 og fornyet kontrakt i 2. divisjon. Dette kombinert med at Odds Ballklubb Kvinner ønsker å fortsette sine rekke med kamper der de går seirende ut gir et spennende utgangspunkt for kampen.

Gimletroll har virkelig tenkt å blø for et fornyet liv i 2. divisjon og gir våre jenter en skikkelig kamp fra start til slutt. Kampen gjennom er preget av tøffe dueller og en del unøyaktig pasningsspill, slik at det blir mye brudd i hverandres spill.

I kampens ti første minutter er det en stillingskrig der våre jenter etter hvert overtar noe mer av banespillet. Det blir noe halvsjanser uten at de resulterer i noe som helst. Gimletroll har en veldig god sjanse etter ca. 10 minutter, men skuddet går litt på utsiden av venstre stolpen til en for dagen meget opplagt Emma Andrea Rønning i Odd-buret.

Etter 12 minutter drar Odd opp et pent angrep på høyre siden. Julie Kjosvold Pedersen sender Hanna Aurbekkholen gjennom ute på kanten. Hun kommer seg ned til dødlinja inne i 16-meteren og slår en pen 45-graderspasning til Stina Kleppe som har funnet nok rom til å plassere ballen i mål. 1-0 til Odd.

Kampen fortsetter med et kontrollert overtak til Odd uten at det skjer så mye foran motstanderens mål. Så – etter 37 minutter kombinerer Frida Skoglund Pedersen og Julie Kjosvold Pedersen fint på en cornervariant. Julie løfter ballen inn i feltet der Frida Vala vinner ballen i duell med keeper og setter 2-0. Jentene kan dermed gå i garderoben med en tomålsledelse og grei kontroll på kampen.

Etter pause kommer Gimletroll ut med høyt press og skal selge seg dyrt med tanke på å gå tapende ut av denne kampen. De presser og forstyrrer Odd-spillerne i oppspillene slik at det blir utfordrende for dem å få flyt i spillet. Gimletroll klarer likevel ikke å omsette dette presspillet til noen farligheter foran Odd-målet. Til det er de for unøyaktige, og Odd gjenvinner kontroll på ballen ganske raskt.

20 minutter ut i andre omgang kommer det igjen et flott angrep fra Odd sin side. Tiril Kvåle vinner ballen litt inne på egen banehalvdel og triller ballen opp til Julie Kjosvold Pedersen som igjen viser sin gode pasningsfot. Hun treffer Frida Skoglund Pedersen som er på løp mot spissen av 16-metereren på høyre side. Med venstrefoten drar hun seg litt inn i banen og sender avgårde et skudd som keeper så vidt er borti med hendene før den går inn i nota til 3-0.

Kampen skal med dette være avgjort, men Gimletroll har ikke tenkt å gi seg. I løpet av de siste 20 minuttene er de blant annet alene med nevnte Emma Andrea Rønning to ganger. Emma går seirende ut av duellene begge ganger med to meget kvalifiserte redninger.

I det 80. minutt får Gimletroll frispark like utenfor 16.meteren litt ut mot venstre. Dette setter Gimletrollspilleren rett i mål med et meget godt skudd som går over muren og nesten helt oppe i vinkelen. Selv Emma klarer ikke å stoppe den. En meget god prestasjon og det er nok dagens – og muligens rundens mål i avdelingen.

Gimletroll har fortsatt ikke tenkt å gi seg, og jager etter mer. I det 90. minutt er Odd noe passive med ballen inne i eget felt. En Gimletrollspiller snapper den med seg, trekker inn i banen og setter den i mål fra rundt fem meter.

Jentene gjør kampen ekstra – og unødvendig – spennende med å slippe inn to mål de siste ti minuttene, men flere mål blir det ikke og rekken med seire på rad øker til syv. Det er i seg selv meget sterkt.

Nå venter vi på neste kamp som er mot Stathelle hjemme på Skagerak Arena lørdag 1. oktober. Dette er seriens siste hjemmekamp i 2022 før det er kvalifiseringsspill til 1. divisjon senere i oktober.