Seier i en spennende pre-kvalikkamp mot Grei


Publisert: 17.10.2022

Foto: Dag Aas

Etter avdelingsseier i kvinnenes 2. divisjon avdeling 1, var det lørdag duket for pre-kvalikkamp for Odds Ballklubb Kvinner mot vinneren av avdeling 2 – Grei Kvinner Elite.

Motstanderen rykket i fjor ned fra 1. divisjon og har mange spillere med erfaring fra det nivået. Våre jenter møtte derfor et godt lag, med ambisjoner om å rykke opp igjen på direkten. Det var en forventning om en jevn og tøff kamp, og det var akkurat det vi fikk.

Kampen ble forholdsvis jevnspilt med to lag som var godt organisert og vanskelige å bryte ned. Det ble derfor ikke veldig mange og gode sjanser. Kampen hadde nerve i samtlige 90 minutter, noe som ga spenning for de 358 tilskuerne på tribunen. Bortelaget hadde mobilisert bra, og hadde med seg et busslass med supportere. Det skapte ekstra god stemning på tribunen!

Første omgang ble en stillingskrig lagene imellom, der ingen egentlig klarte å tilrive seg noe stort spillemessig overtak. Lagene utlignet hverandre, var aggressive og nektet motstanderen å komme til sjanser mot mål. Omgangen viste at lagene holdt et godt nivå, med høyt tempo i spillet sitt.

Omgangens eneste store sjanse kom etter rundt 20 minutter, der Grei Kvinner Elite fikk til et brudd litt inne på hjemmelagets banehalvdel. De satte i gang en kontring på Odds venstre side. Greispilleren kom seg inn i 16-meter og satte ballen forbi en utrusende Emma Rønning i Odd-målet. Ballen tok retning mot et åpent mål, men midtstopper Tiril Kvåle rakk å komme seg inn bak Emma, og med en ekstra lang tå, å få ballen ut til hjørnespark. Der var hjemmelaget heldige som ikke fikk mål mot seg.

Andre omgang fortsatte med samme stillingskrig som i den første, dog med litt mindre intensitet og tempo. Første omgang krevde sitt.

Et stykke ut i omgangen har Grei skaffet seg et lite spillemessig overtak, og dikterer mye av det som skjer. De kom likevel ikke til de store sjansene.

Da det gjenstår drøyt 15 minutter kommer Odd mer inn i kampen igjen. Det vipper mellom et 0-0 resultat og første målet vinner-kamp. Lagene gav hverandre lite rom, da de visste at å slippe inn mål i denne fasen, høyst sannsynlig ville bety et tap.

SÅ – etter 86 minutter skaffer Frida Skoglund Pedersen Odds Ballklubb Kvinner et frispark 15-20 meter inn på Grei sin banehalvdel. Veronica Navestad Amundsen slår med sin presise venstrefot inn i feltet. Der har stopperkollega Tiril Kvåle løpt seg fri og hun bredsider ballen i mål fra snaue 5 meter, og dermed 1-0. En enorm energiforløsende scoring, der både hjemmelaget og hjemmepublikumet jubler vilt og hemningsløst.

Lufta gikk litt ut av motstanderen etter dette, og de klarte ikke å svare på ledelsen. Etter 89 minutter var hjemmelaget igjen på farta. Aurora Tilly Wallestad mottar en pasning ut på sin venstre side. Hun utfordrer og kommer seg forbi to motstandere. Aurora får slått ballen inn til Frida Skoglund Pedersen som tar ballen ned, og legger tilbake til Stina Kleppe. Stina er nådeløs i avslutningen fra drøye 10 meter og smeller ballen i mål til høyre for keeper. Dermed sikrer hun hjemmelaget en viktig 2-0 seier mot et meget godt lag.

I dag var det den kollektive jobben i laget som til slutt ga resultatet mange drømte om, men kanskje ikke turte å håpe på. En knallsterk prestasjon!

Odds Ballklubb Kvinner vil gjerne takke Grei Kvinner Elite for en spennende og god kamp.

Jentene har med dette skaffet seg et godt utgangspunkt for utfallet av denne pre-kvalifiseringen, der to av tre lag går videre til den ordinære kvalifiseringen for spill i neste års 1. divisjon.

Onsdag 19. oktober setter jentene seg på bussen for å møte vinneren av 2. divisjon avdeling 3 – Kongsvinger, som er det tredje laget i pre-kvalifiseringen.

Vi håper å se mange Odd-tilhengere i Kongsvingerhallen onsdag kveld, med avspark kl. 20.15. Jentene trenger all støtte de kan få, for å hente hjem poeng fra et lag vi vet lite om. Klarer jentene minimum uavgjort, vil kampen mellom Grei Kvinner Elite og Kongsvinger være ubetydelig for våre jenter. Så, hver eneste kamp som nå spilles av jentene, vil være den aller viktigste – på veien mot 1.divisjon neste sesong.

Kampen sendes på Direktesport, som har tilgang via TA-appen. Vi er foreløpig usikre om den sendes via Varden.no. Vi kommer tilbake med oppdatert info om dette.