Seier i Sandefjord!


Publisert: 12.05.2022

Odd Kvinner vant sin fjerde strake seier for sesongen da de vant 5-1 over Sandefjord på Release Arena onsdag kveld. Aurora Wallestad (2), Julie Kjosvold Pedersen og Tiril Kvåle scoret målene til Odd, i tillegg ble det scoret et selvmål.

Som i sist kamp mot Arendal, satte Odd på turboen fra start. Allerede etter et minutt kommer kampens første sjanse da Julie Kjosvold Pedersen blir spilt igjennom av Stine Rød. Men tidligere Urædd- og Storm-keeper, Olea Dalby, kommer raskt ut og får reddet forsøket fra Pedersen. Etter 8 min. fyrer Pedersen av et skudd etter nok et veggspill med Stine Rød. Ballen sniker seg like utenfor. Et par minutter senere er det Stina Kleppe som prøver seg på et skudd, men dette går også noen få centimetere utenfor Sandefjord-målet.

Etter dette sjanse-rushet, fortsetter Odd å styre kampen, men en del feilpasninger og enkle balltap gjør at flyten stopper opp og at sjansene uteblir. Men i det 31. minutt sitter endelig 1-0-scoringen. En corner fra Veronica Amundsen blir bokset ut i feltet fra Dalby. På 14 meter står Aurora Wallestad klar. På hel volley smeller hun til og setter ballen kontant i mål.

Rett før pause setter Wallestad sitt andre for dagen. Mens Sandefjord-spillerne var på veg opp i press på Odds midtbane, starter Wallestad motsatt veg og tar et nydelig gjennomløp mellom Sandefjords venstre back og stopper. Det ser Julie Kjosvold Pedersen som elegant chipper ballen forbi 3 Sandefjord-spillere og i føttene til Wallestad. Alene mot keeper gjør Wallestad ingen feil og hun sørger for at Odd kunne gå til pause med en komfortabel og fortjent 2-0-ledelse.

I 2. omgang henger Sandefjord mer med, og kampen bølger mye fram og tilbake. Ingen av lagene skaper derimot noen særlige sjanser, og det må en dødball til for Odds neste scoring. I det 64. minutt slår Veronica Amundsen et frispark fra midtbanen og inn i Sandefjords felt. Der er en Sandefjord-spiller uheldig å heade ballen i eget nett. Like etter reduserer Sandefjord til 3-1 ved Sofie Igelkjøn. I det 75. minutt dreper Tiril Kvåle den lille spenningen i kampen, da hun stanger inn 4-1 på en corner fra Julie Kjosvold Pedersen. Rett før slutt bytter Kjosvold Pedersen rolle fra servitør til målscorer da hun fastsetter sluttresultatet til 5-1 med en suser fra 20 meter. Assisten var fra Stine Rød.

Kjosvold Pedersen oppsummer kampen slik:
–  Jeg synes vi spiller en solid 1.omg i dag med godt samspill, vi vinner mange dueller og skaper mange sjanser fra start! I 2.omg taper vi oss litt, men da tar også Sandefjord oss høyere. Syntes vi kommer oss litt etter hvert, men ikke i likhet med 1.omg! Ellers scorer vi 5 mål på gress på bortebane og tar med oss 3 poeng hjem igjen! Det får vi si oss fornøyde med!

Vi er enig i oppsummeringen og ser allerede frem til neste kamp som er førstkommende lørdag 14.05. Da kommer Runar på besøk til Skagerak Arena. Avspark er kl 14.00.