Seier mot Stathelle

Publisert: 02.05.2022

Odd Kvinner vinner 4-1 mot Stathelle i lokaloppgjøret på Bunes kunstgress! Til tross for en solid og fortjent seier var det Stathelle som kom best i gang. Etter 5 minutter kommer de til kampens første sjanse, og bare et par minutter senere tar de ledelsen ved Lina Eikeland

Etter baklengsmålet tar Odd mer tak i kampen og har mye ball. Men de største sjansene uteblir mot et kompakt og godt organisert Stathelle-lag. Nærmest er Julie Kjosvold Pedersen som sender avgårde et langskudd etter 10 minutt.

I det 27. minutt setter Odd endelig inn utlikningen ved Aurora Wallestad. Målet kommer etter veggspill mellom Stina Kleppe og Hannah Aurbekkholen på høyrekanten. Aurbekkholen får lagt hardt inn foran mål. Etter litt klabb og babb inne i feltet setter Wallestad ballen iskaldt ned i hjørnet utagbart for keeper.

I det 31. minutt går Odd Kvinner opp i ledelsen da Stina Kleppe header en corner kontant i mål etter en meget godt slått corner fra Julie Kjosvold Pedersen. Flere sjanser blir det ikke, og lagene går til pause på 2-1 til Odd.

2. omgang starter som den første, med en stor sjanse til Stathelle. Like etter er det Stina Kleppe som fyrer avgårde et skudd, men ballen havner i klypene på Stathelles keeper Silja Rambekk. Odd Kvinner har mye ball denne omgangen, Stathelle er så vidt over på Odds banehalvdel. Det er derfor ikke ufortjent at Odd Kvinner går opp til 3-1 etter 78 minutter. Hannah Aurbekkholen spiller fri Stina Kleppe som stormer inn i 16-meteren. Kleppe er iskald og setter ballen i mål fra 10 meter. På overtid setter Frida Vala inn 4-1-scoringen da hun skyter fra 16 meter og ned i venstre hjørnet etter en assist fra Stina Kleppe.

– Vi har mye ball i dag, men det lugger foran mål. Litt som det har vært de siste kampene. Uansett er det 3 poeng som gjelder i dag, så vi tar med oss det, oppsummerer kaptein Frida Vala.

Neste kamp for Odd Kvinner blir førstkommende lørdag, 7. mai. Da kommer Arendal på besøk til Skagerak Arena kl 14.00.