Seier og tap i denne ukens treningskamper


Publisert: 25.02.2023

Odds Ballklubb Kvinner – Strømsgodset Kvinner 5-2

Søndag 19. februar møttes Odds Ballklubb Kvinner og Strømsgodsets kvinner til kamp på Skagerak Arena. Kampen kom i stand da Strømsgodsets opprinnelige motstander ikke kunne stille lag, og de da søkte etter ny motstander. Våre jenter skulle egentlig ha internkamp denne dagen, men når muligheten til en treningskamp mot et annet lag bød seg var valget lett. Strømsgodset spiller i 3. divisjon, men er et satsende lag som antas å være av de sterkeste opprykkskandidatene.

Strømsgodset viste seg å være et godt lag. De var aggressive og tøffe i spillet sitt, samtidig som de ønsket å spille ball. Det passet våre jenter bra, og publikum fikk overvære en mer underholdende kamp enn mot Arendal. Kampens første mål kom allerede etter fem minutter, og det var bortelaget som tok ledelsen. De var aggressive og vant ballen et godt stykke inn på Odds banehalvdel. Ballen endte hos en av deres midbanespillere som sendte avgårde et skudd som gikk i tverrliggeren før den uheldigvis traff Emma i ryggen og trillet inn. Våre jenter ble ikke stresset av dette, og tok etter hvert over kontroll på kampen og økte ballbesittelsen. Strømsgodset var ikke ufarlige de gangene de brøyt og kontret – det var de gode på. Men Odd bygde opp nye angrep jevnt og trutt, og hadde bra tempo i spillet. Uttelling på det spillemessige overtaket fikk de etter en halv time med et oppspill mot Aurora Wallestad, som headet i tverrliggeren og ned ved streken. Ballen endte til slutt i mål godt hjulpet av keeper. Odd fortsatte overtaket i banespillet og fikk betalt like før pause. Frida Vala slo et fint innlegg der Aurora igjen var på riktig plass og styrte ballen i mål med hodet.

I starten av andre omgang var våre jenter i støtet. På kort tid satte innbytter Lisa Lia inn to mål – et på langskudd, og et etter et innlegg der hun på elegant vis, og med et flott mottak, sendte keeper og forsvarer en vei før hun satte ballen kontrollert i mål. To gode prestasjoner av Kragerø-jenta. Etter rundt 65 minutter satte Hannah Aurbekkholen inn Odds femte mål med et fint skudd fra rundt 20 meter. Mot slutten kom Strømsgodset mer inn i kampen, og fikk med seg en redusering like før slutt.

Det endte altså 5-2 til hjemmelaget, og det ble en god gjennomkjøring for begge lag. Publikum koste seg, og igjen gjorde Oddrane en god innsats på tribunen. Vi takker dem for deres bidrag til rammen rundt kampen.

Odds Ballklubb Kvinner – Hønefoss Kvinner – 1-4

Onsdag 22. februar kom 1. divisjonslaget Hønefoss på besøk til Skien. Fjorårets treningskamp endte 3-2 til Hønefoss så våre jenter visste at det var mulig å få et godt resultat mot dette laget.

Første omgang var forholdsvis jevn med bra tempo og gode dueller fra begge lag. Det var mye trykk og vilje mellom to fairspillende lag. Omgangens første mål kom fra hjemmelaget. Lisa Lia fant Aurora Wallestad i godt driv på venstre side, innlegget langs bakken ble møtt av Frida Vala som satte ballen fint i mål fra 12-13 meter – et flott angrep. Begge lag produserte sjanser inn mot pause. Bortelaget utnyttet et litt passivt press i Odds 16-meter etter at de ikke klarte å klarere bort ballen på 2-3 forsøk. Hønefosspilleren fikk dermed tid til å sikte og skyte ballen i mål fra drøye 10 meter.

I andre omgang var Hønefoss det førende laget fra start til slutt, og våre jenter fikk ikke til like mye av eget spill som vi er vant til. Hønefoss sitt andre mål var forholdsvis lik 1-1 målet. De fikk litt for god tid i 16-meteren og fikk skutt upressa i mål. Mot slutten satte de to til ved innlegg langs bakken. Fint spill fra Hønefoss, men ikke umulig å forsvare seg mot.

Selv om det ble tre-målstap, og Hønefoss totalt sett var det beste laget, gjenspeilte ikke differansen i målprotokollen nødvendigvis spillet i kampen. For Odds Ballklubb Kvinner var dette meget god læring mot et lag fra divisjonen over der spillet går litt raskere. At motstanderen også har en del flere rutinerte spillere i flere posisjoner er også med på å utgjøre forskjellen i avgjørende faser og situasjoner i kampen, spesielt i begge 16-meterne.

Vi takker begge ukens motstandere for kampen og ønsker dem lykke til i den kommende sesongen.