Seig seier mot Lyn rekruttene


Publisert: 20.09.2023

Foto: Dag Aas

Om søndag fikk vi besøk av Lyn 1896 sitt rekruttlag, og de ga oss god kamp for poengene i den varme høstsola på Falkum!

Kampen starter med at begge lag tar og føler litt på hverandre, føre vi prøver å ta tak i kampen. Men vi ser fort at Lyn sine nest beste jenter har gjort hjemmeleksa si og skaper problemer for oss. Bortelaget ligger godt organisert og stenger av rommene vi liker å angripe og kommer med gode svar på våre mottrekk.

Kampbildet i første omgang var at vi stort sett hadde ballen, mens Lyn komfortabelt stanget unna hva vi kom med og samtidig kommer på noen farlige overganger. Rett og slett en litt seig kamp for vår del, hvor presisjonen aldri kom helt opp på det nivået våre jenter er i stand til. Men like føre pause, i det 43.minutter, vinner Kamilla Ahlbom ballen ved midtstreken og setter fart framover. Hun spiller igjennom Frida Skoglund som får avsluttet, men keeper redder, retur havner hos Aurora Wallestad som avslutter og får skuddet reddet/blokkert, og til slutt havner denne returen hos Kamilla Ahlbom som setter ballen i mål. Vi tar med oss 1-0 til pause.

Andreomgang er veldig lik den første; vi har ballen mye og Lyn har god kontroll bakover. Vi kommer oss til flere sjanser i denne omgangen, spesielt nedover vår høyre side og får flere gode innleggsmuligheter. Lyn må etter hvert ta flere sjanser som fører til at vi får mer rom å angripe og som vi periodevis utnytter uten at det blir uttelling.

Men i det 88.minutt kommer endelig 2-0 scoringa! Vi vinner ballen på Lyns banehalvdel, vi spiller oss godt forbi deres første pressledd, ballen havner til slutt ute hos Kamilla Ahlbom som fra sin dype venstre-back posisjon serverer et nydelig innlegg til Stina Kleppe, som elegant setter inn 2-0.

En seig kamp vinnes 2-0. Vi viser oss ikke fra vår beste side, men vi har kvaliteter nok i laget til å vinne selv på de mindre gode dagene!

Seljord J11 var ballhentere, mens Langesund J8 var maskoter. Håper dere hadde en god opplevelse, for vi syns det var veldig koselig å ha dere på besøk!

Takk til alle som møtte opp for å støtte laget fra tribunen! En spesiell takk til Oddrane som kom hjem fra tur til Molde på morgenkvisten og allikevel tok turen for å støtte oss!

Neste kamp er borte mot Bossmo/Yttern, søndag 24.09 kl.13:00, mens neste hjemmekamp er onsdag 27.09 kl.19:30 mot HamKam.

Kampfakta:

Tilskuere: 184

Målscorere: Kamilla Ahlbom (43.min) og Stina Kleppe (88min).

Kort: Mason Mark Minister (Gult kort, trener, Lyn)

Odds 11’er (4-2-3-1):

Emma Rønning

Guro Vala – Tiril Kvåle – Veronica Amundsen – Kamilla Ahlbom

Frida Vala – Julie Pedersen

Aurora Wallestad – Stina Kleppe – Hannah Aurbekkholen

Frida Skoglund

Innbyttere: Marthe Hellumsand (63.min, for Hannah Aurbekkholen), Thea Aas (76.min, for Aurora Wallestad), Rikke Stoltenberg (83.min, for Frida Skoglund).

 

(Alle bilder er tatt av Dag Aas)