Seriemestere med pre-kvalik i vente


Publisert: 24.09.2022

Foto: Dag Aas

Det ble aldri spennende da Odds Ballklubb Kvinner tok imot Eik Tønsberg på Skagerak Arena onsdag kveld.

Vertinnene fra Telemark gikk rett i strupen på gjestene fra Vestfold. Allerede etter 4 minutter kom Stina Kleppe fint ut på kant og la inn i boks. Eik-forsvaret fikk ikke klarert skikkelig og dette utnyttet Hannah Aurbekkholen. 16-åringen sendte ballen videre til Frida Vala som smalt til fra 18 meter. 1-0!

2-0 kom etter 9 minutter på 1. omgangens eneste corner. Julie Pedersen slo som vanlig presist inn og Lina Lanner brukte luftstyrken sin i boks. Midtstopperen headet ballen kontant i mål og doblet dermed ledelsen.

3-0 kom da lagets «nykomponerte» spiss, Tiril Kvåle, kriget ballen til seg på topp og Eik-forsvaret fikk desperat klarert. Ballen havnet hos Julie Pedersen som på halvvolley sendte ballen i krysset fra 20 meter. For en scoring av midtbanespilleren!

Etter 30 minutter ble det litt balltrilling i Odds bakre rekker. Dina Aas mottok ballen på høyre back og satte fart fremover i banen, hun sendte ballen videre til Aurora Wallestad på kant som la lekkert inn til Hannah Aurbekkholen i boks. På første touch styrte ungjenta ballen kontrollert inn i lengste. 4-0 var et faktum, og det ble også pauseresultatet.

Det ble gjort noen bytter i pausen, men de sorte og hvite fortsatte å dominere i andre omgang. Jentene styrte banespillet og kom til flust av målsjanser.

Etter en time spilt tok midtstopper Stine Myhren med seg ballen oppover i banen. Hun sendte den videre til Aurora Wallestad som vendte av en Eik-spiller før hun la ballen ut til kant. Frida Skoglund mottok ballen og slo et nydelig innlegg fra venstre. Tiril Kvåle hadde løpt seg fri i boks, og satte inn lagets 5. mål med et godt hodestøt – en scoring tatt rett ut av læreboka!

Mot slutten av kampen trillet Odd-jentene ball på Eik sin banehalvdel. Dina Aas mottok ballen sentralt i banen og slo en nydelig stikker igjennom til Lisa Lia på kant. Kragerø-jenta tok med seg ballen inn i 16-meteren, løp fra Eik-jentene og satte ballen sikkert forbi keeper.

Det ble ingen flere mål og oppgjøret endte med 6-0 seier til Odd!

Odd Kvinner ble med denne seieren avdelingsvinner i avdeling 1, hele tre runder før serieslutt. Odd er dermed det første 2. divisjonslaget på Østlandet som er kvalifisert for pre-kvalik hvor vi møter vinnerne av avdeling 2 og 3. Mer info om dette kommer!

Neste hjemmekamp er søndag 25. september klokka 14 mot Gimletroll. Kampen spilles på Sør Arena i Kristiansand.