Snuoperasjon gav tabelltopp!


Publisert: 13.06.2022

Odd Kvinner vant i går 2-1 over Stabæk 2 på Nadderud etter en sterk snuoperasjon med overtidsscoring. Dette var Odds tredje strake seier, og de er nå serieledere etter at Nanset kun klarte 2-2 borte mot Randesund/Amazon i går. Odd leder dermed serien med 4 poeng foran Nanset som har en kamp mindre spilt.

Men seieren satt langt inne, det var Stabæk som tok ledelsen etter en scoring av Maiken Elise Bjørndalen etter 6 minutter. Stabæk var totalt sett det beste laget i 1. omgang, selv om Odd hadde sine perioder.

I 2. omgang får Odd kampen mer i sitt spor, og i det 66. minutt får Frida Vala ballen på utsiden av 16-meteren. Hun legger inn i feltet hvor Frida Skoglund Pedersen dukker opp og avslutter kontant i lengste hjørnet.

Til tross for Odd-dominans den siste halvtimen, ser kampen ut til å ebbe ut til 1-1. Men 2 minutter på overtid blir Tiril Kvåle matchvinner da hun setter en corner av Julie Kjosvold Pedersen i mål. Odd tar dermed 3 viktige poeng med hjem til Skien.

Assistenttrener Birk Hegland oppsummerer kampen slik: «dette ble en tøff og jevn kamp mot et godt Stabæk-lag. Jeg synes vi holder 1. divisjons-nivå hele kampen. Stabæk hadde et bra motspill som gjorde det vanskelig for oss i 1. omgang. I pausen gjør vi noen justeringer som gjør at vi utover 2. omgang får kampen i vårt spor. Jeg synes jentene viser god moral da de klarer å snu denne matchen».

Vi gratulerer jentene med 3 poeng og tabelltopp, og vi gratulerer 18-åringen Emma Andrea Rønning med en solid debut. Hegland trekker fram 1-mot-1 og feltarbeid som Emmas sterke sider. Vi ønsker Emma hjertelig velkommen til Odd Kvinner, og håper hun vil trives og fortsette sin utvikling hos oss!

Odds neste kamp er førstkommende lørdag 18. juni kl 14.00. Da kommer GØIF/Helgerud på besøk til Skagerak Arena. Velkommen på kamp!