Spennende toppoppgjør


Publisert: 28.05.2023

Et nytt toppoppgjør stod for døren da våre jenter tok turen til Oslo for å møte KFUM.

Å møte andre topplag er alltid spennende. Viktige poeng står på spill, og det skal i utgangspunktet være gode kamper. Denne kampen ble intet unntak.

Første omgang var det Odds Ballklubb Kvinner som styrte fra start til slutt. Allerede etter 4 minutter var bortelaget nærme. Guro Vala slo et fint innlegg fra høyre, og både Frida Pedersen og Stina Kleppe var nærme å få avslutta, men keeper fikk tak i ballen.

Etter 5 minutter ble Rikke Stoltenberg spilt alene gjennom og ble felt av forsvareren til KFUM. Dommeren trakk opp det gule kortet, men det spørs om det ikke burde hatt en annen farge da Rikke ble hindret av siste spiller og var i klar scoringsposisjon.

Resten av omgangen fortsatte i Odd sitt spor, med mye fint spill og det ble skapt mange fine – og til dels store sjanser. KFUM var tydelig presset og fikk fint lite til av eget spill. Mange gode involveringer av en KFUM-keeper i kjempeslag gjorde at lagene gikk til pause med 0-0.

Andre omgang startet med et smell. Etter 46 minutter ble Stina spilt gjennom av Julie Pedersen. Odd sin toppscorer lobbet ballen elegant over en utrusende keeper til 1-0. Et meget fortjent ledermål.

Etter det raske målet i andre omgang jevnet banespillet seg mer ut. KFUM kom mer med i kampen og viste at de også er et godt og spillende lag. Det er ikke tilfeldig at de ligger høyt på tabellen. De hadde ballen mer og ble mer truende på Odds banehalvdel. Dermed ble det en mer spennende kamp enn man kanskje skulle trodd etter 1. omgang. Selv om hjemmelaget hadde ballen mer og forsøkte å skape trykk mot målet til Odd ble det aldri den helt store målsjansen. Det var mye på grunn av et godt defensivt arbeid av hele Odd-laget, som igjen viste sterk mentalitet og gikk av banen etter sin sjette kamp uten baklengsmål i årets sesong. Det er knallsterkt.

Vi takker KFUM for en god kamp – og et flott arrangement.

Velkommen til cupfest onsdag 31. mai kl. 20 på Skagerak Arena. Da møter vi Toppserielaget Lyn i 2. runde av NM! Vi trenger all den støtten vi kan få – bli med på festen!