Sterk prestasjon tross tap mot Stabæk


Publisert: 18.05.2022

Odd Kvinner er ute av cupen etter et knepent 0-1-tap mot Stabæk på Skagerak Arena.
Jentene viste sterk karakter gjennom hele kampen og leverte en solid prestasjon mot Toppserielaget. Dette var en kamp som kunnet tippet Odds veg med marginene på riktig side.

For det var Odd som kom best i gang og hadde kampens første mulighet. Etter 6 minutter fyrte Stina Kleppe av et skudd fra 20 meter som keeper fikk bokset ut. I det 16. minutt noterte vi Stabæks første skudd på mål da de fikk til en avslutning fra skrå vinkel. Odds keeper Linda Johansen var raskt nede og reddet til corner.

Like etter var det Julie Kjosvold Pedersen som sendte avgårde et skudd fra 30 meter. Ballen fikk en herlig dupp. Dessverre for Odd fikk Stabæks keeper så vidt fistet ballen over målet og  til corner.

På den påfølgende corneren oppstår en situasjon som ble en av dagens store snakkiser. Kjosvold Pedersen header ballen kontant i mål, men målet ble annullert for angrep på keeper.
Dette sier Julie om situasjonen: «Ut i fra min posisjon, kan jeg ikke se hva det blåses på. Ballen går jo over keeper og til meg på bakerste som får headet den i mål. Det ble nok blåst for at noen var for tett opp i keeper, men som sagt, jeg kunne ikke se noe fra min posisjon. Jeg synes vi hadde fortjent målet. Så det var kjedelig. Ellers synes jeg vi spilte veldig bra i dag, det var veldig gøy å spille i dag.»

Stabæk presset mest det siste kvarteret av 1. omgang, men de klarte ikke å skape noen store sjanser mot et meget godt organisert og hardtarbeidende Odd-lag. Lagene gikk derfor til pause på stillingen 0-0.

I 2. omgang var det Odd som noterte seg for omgangens første sjanse i det 58. minutt. Hannah Aurbekkholen slo inn i feltet fra høyrekanten. Der var Stina Kleppe som smelte til på volley. Ballen snek seg forbi stolpen. Like etter var det Stine Rød som var på farten. Stina Kleppe sendte avgårde en strøken pasning langa bakken til Rød i bakrom. Hun dro lekkert av en Stabæk-forsvarer og skøyt fra 18 meter. Kun et tigersprang av Stabæks keeper Idun- Kristine Jørgensen hindret scoring.

Like etter denne sjanse-bonanzaen til Odd, tok Stabæk ledelsen ved Melissa Bjånesøy i det 64. minutt. Resten av kampen klarte ingen av lagene å sette noe særlig press på noen av målene. Stabæk vinner dermed kampen 1-0 og er videre til 3. runde Men for en prestasjon av jentene mot et lag som spiller to nivåer høyere.

Trener Even Vala oppsummerer kampen slik: «I dag er jeg utrolig stolt av prestasjonen og hvor hardt vi jobber. Jeg er spesielt stolt over hvordan vi spiller som et lag, vi framstår som en sterk kollektiv enhet. Kommunikasjonen mellom jentene på banen fungerte veldig bra. De framsnakket og dirigerte hverandre. I dag får vi en bekreftelse på at den taktiske treningen fungerte, og at treningsarbeid over tid gir resultater. Veldig stolt av laget i dag.»

Til slutt spurte vi 16-åringen, og en av kampens store spillere, Hannah Aurbekkholen om hvordan hun opplevde nivåforskjellen i dag kontra kamper i 2. divisjon: «Jeg merket i dag at vi spilte mot 11 veldig gode fotballspillere. Det var ingen svake ledd hvis det er lov å si. De var gode med ball og raskt opp i oss. Det går rett og slett raskere. Men jeg synes vi hang bra med.»

Vi er enige i Hannahs vurdering, og gratulerer jentene og støtteapparatet med en solid kamp. Neste kamp for Odd er mandag 23. mai borte mot tabelltoer Nanset fra Larvik. Vi håper dagens prestasjon har gitt motivasjon inn mot toppkampen!