Sterk seier i siste prekvalik-kamp


Publisert: 21.10.2022

Foto: Olav Kvåle

Enda en spennende kamp der Odds Ballklubb Kvinner vinner igjen.

For et lag disse jentene har blitt –  godt ledet av Even Vala og hans trenerteam. Utviklingen de har vist de siste to sesongene har vært utrolig god. Det viste de igjen da de tok den lange turen til Kongsvinger en sen onsdagskveld i oktober.

Bussen fra LB-tur dro av gårde fra Skagerak Arena allerede klokken 14. Etter å ha inntatt matchmat hos Il Padrino på Strømmen var de klare for siste etappe innover de dype skoger og møtet med avdelingsvinneren i avdeling 3 – Kongsvinger.

Med poeng i denne kampen ville jentene være klare for ordinær kvalifisering til 1. divisjon.  Onsdagens motstander var i likhet med Grei Kvinner Elite et godt lag, og våre jenter fikk ikke noe gratis.

Med god hjelp fra et engasjert og støttende hjemmepublikum viste Kongsvinger seg å være et meget aggressivt lag som var på banen for å vinne. De kjørte ut med høyt press, og ønsket helt klart å få inn et tidlig ledermål. Som vanlig var våre jenter gode til å forsvare seg, og de red av stormen.

Utover i den første omgangen var det Odd som hadde et lite spillemessig overtak. Etter 24 minutter fikk vi et hjørnespark fra venstre. Det slo Julie Kjosvold Pedersen inn i feltet, og der traff hun Tiril Kvåle som satte ballen kontant i nota med et fint hodestøt – ledelse til bortelaget.

Kampen fortsatte med høyt trykk, og et farlig ballmist i Odds bakre rekker kunne endt med et mål imot, men ballen endte hos en offsideplassert angriper. Dermed endte det ut i ingenting.

Første omgang endte med ledelse til bortelaget. På det tidspunktet et greit resultat.

Premissene for andre omgang var lagt – Kongsvinger måtte helst ha poeng i denne kampen for å ha et best mulig utgangspunkt til deres kamp mot Grei kommende helg. De kom derfor ut i hundre da omgangen startet og var nær ved å sette 1-1 allerede før minuttet var gått.Presset fortsatte utover i omgangen, men våre jenter sto godt imot. De fikk i denne perioden ikke til så mye av eget spill.

Etter rundt 60 minutter er Kongsvinger inne i feltet og får muligheten til å sette ballen i mål. Som i kampen mot Grei er keeper Emma Rønning opplagt og redder mesterlig forsøket fra drøyt fem meter. Det er en redning av høy klasse. Like etter får Kongsvinger frispark fra rundt 20 meter. Frisparket slås inn i feltet og har styring mot noe som kan ende i mål, men igjen er Emma der og redder bortelaget. Odds Ballklubb Kvinner lever farlig i denne perioden.

Etter 75 minutter klarte Odd Kvinner å få til et brudd langt inne på Kongsvinger sin banehalvdel. Aurora Tilly Wallestad brøt et oppspill, ballen rullet til Frida Skoglund Pedersen som la en liten støttepasning til Stina Kleppe på rundt 20 meter. I den posisjonen liker Stina seg og hun fikk greit med tid og rom. Dermed ladet kanonen og skuddet som ble sendt avgårde var utenfor keepers rekkevidde. Odds andre mål for kvelden var et faktum. Kanskje ikke helt fortjent etter spill og sjanser på dette tidspunktet i kampen, men ikke desto mindre gledelig at jentene igjen så ut til å komme seirende ut av en jevn kamp.

I kampens 84. minutt fikk Odd hjørnespark fra høyre. Veronica Navestad Amundsen viste igjen fram sin presise venstrefot og traff Tiril Kvåle inne i feltet. Hun var klar når ballen kom og satte hodet på den. Med det gjorde hun sitt andre mål for kvelden, og jentene var i føringen med tre mål.

Til tross for å ha kommet under 0-3 ga ikke hjemmelaget opp. Tre minutter etterpå fikk de et frispark fra 30 meter. Det ble slått inn i feltet og ballen ble headet i mål og redusering til 1-3, noe som også ble sluttresultatet.

Vi takker Kongsvinger for en god kamp mellom to meget gode lag.

Med to strake og meget sterke seire i denne pre-kvaliken er jentene klare for den ordinære kvalifiseringen til 1. divisjon. Kampene i år har vært tøffere enn i fjor, men jentene viser en enorm moral og vinnervilje det står stor respekt av. Her har trenerteam og jentene gjort et enormt stykke arbeid.

Hvem motstanderne i kvalifiseringen blir vites foreløpig ikke. Det avgjøres etter at Kongsvinger og Grei Kvinner Elite møtes på søndag. 

Det vi vet er at jentene starter med bortekamp helga 4. – 6. november og hjemmekamp påfølgende helg – den 11-13. november. Vinneren av pulja på tre lag er i neste års 1. divisjon.

Odds Ballklubb Kvinner takker alle sine støttespillere for at sesongen har blitt så god!