Sterk sesongavslutning borte mot Nanset


Publisert: 13.11.2023

Foto Dag Aas

Sesongen 2023 ble om søndag avsluttet med tur til Larvik for å møte Nanset. Hjemmelaget måtte ha seier for å ha mulighet til å overleve i 2.divisjon, og etter 7 minutter så det ut som at det skulle gå veien for dem. For etter nevnte 7 minutter ledet de allerede 2-0 mot våre jenter, etter at vårt forsvar ikke klarte å håndtere to baller i bakrom på en god måte.

Etter 2-0 scoringen begynner vi å spise oss inn i kampen igjen og vi tar mer og mer over, men vi må vente helt til det 23 minutt for redusering. Og reduseringen kom fra Julie Kjosvold Pedersen som for n-te gang denne sesongen skrur ballen i mål direkte fra et hjørnespark. Vi fortsetter å styre kampen, men Nanset klarer å holde unna.

Vi må vente helt til det 41 minutt for at utligningen skal komme. Etter en dropp så går vi rett i angrep nedover høyresida. Julie Kjosvold Pedersen slår langt opp mot høyre-back Guro Østland Vala som legger ballen glimrende ned til Hannah Aurbekkholen som tar med ballen framover og sender Stina Kleppe igjennom som avslutter glimrende i mål. Lagene går dermed til pause på 2-2.

Etter pausen tar det 6 minutter føre vi tar ledelsen i kampen. Et glimrende angrep som starter nede hos keeper Emma Rønning avsluttes av Thea Aas fra kloss hold. 2-3. Resten av kampen preges av at vi har mye ball og Nanset kommer på noen visitter oppe ved vårt mål. Men forsvaret og keeper Emma Rønning tar seg av det som kommer.

Midtveis i omgangen blir det et lenger opphold i kampen når en Nanset spiller blir skadet og trenger tilsyn på banen. Hun kommer seg heldigvis på beina igjen og klarer å gå av med litt hjelp. Pga dette legges det til 9 minutter. Og de 9 tilleggsminuttene bruker vi på å score 2 mål til.

2-4 målet kommer etter nok et glimrende angrep hvor vi spiller oss forbi Nanset sitt press, Stina Kleppe får ballen på Nanset sin banehalvdel, tar den med seg framover og sender igjennom Rikke Kulstad Stoltenberg som tar med seg ballen ned mot dødlinja, forbi en motspiller og legger ballen på et sølvfat på 10-11 meter hvor Stina Kleppe kommer på et sent løp inn i bok og hamrer inn sin andre scoring for dagen.

Etter 100 minutter spilt får vi et frispark inne på Nanset sin banehalvdel. Julie Kjosvold Pedersen slår ballen inn mot Rikke Kulstad Stoltenberg som mesterlig holder markering unna og header ballen i mål i det 101 spilleminutt til 2-5. Dette ble også det siste som skjedde i kampen og stillingen ble til slutt 2-5. Et sterk resultat med tanke på at vi tidlig lå under 2-0 og det var sykdom i gruppa.

Takk til Oddrane som mobiliserte og lagde liv med sang og pyro kampen igjennom! Og takk for kampen til Nanset, vi håper dere rykker rett opp igjen til 2.divisjon!

Kampfakta.

Nanset 2-5 Odd Kvinner

Målscorere:

1-0 4min, Pia Elea Brandvoll Tormondsrud

2-0 7min,  Pia Elea Brandvoll Tormondsrud

2-1 23min, Julie Kjosvold Peder

2-2 41min, Stina Kleppe

2-3 52min, Thea Aas

2-4 90+4min, Stina Kleppe

2-5 90+11min, Rikke Kulstad Stoltenberg

Bytter på Odds lag: Rikke Kulstad Stoltenberg (32min for Tiril Kvåle), Cecilie Sørensen (15min for Aurora Wallestad), Emilie Eilertsen Gundersen(1min for Thea Aas)

Odds lag (4-2-3-1):

Emma Rønning

Guro Vala – Tiril Kvåle – Ida Garstad – Kamilla Ahlbom

Frida Vala – Julie Pedersen

Hannah Aurbekkholen –  Stina Kleppe –  Aurora Wallestad

Thea Aas

Benk: Emilie Gundersen, Frida Skoglund, Cecilie Sørensen, Rikke Stoltenberg

 

Foto: Dag Aas