Tålmodighetsprøve mot Porsanger

Publisert: 24.05.2023

Rikke Kulstad Stoltenberg i aksjon!

I helgen spilte vi 6. serierunde mot Porsanger fra Lakselv. Kampen var å regne som et toppoppgjør, da det var nummer en og to på tabellen som skulle gjøre opp på Skagerak Arena. Det viste seg å bli en tålmodighetsprøve der jentene var totalt overlegne i banespillet.

At det var nummer en og to som møttes vistes ikke veldig mye på banen. Porsanger både la seg og ble spilt bakover i banen stort sett hele kampen. Vi kunne telle et par avslutninger mot mål i løpet av 90 minutter. Resten av kampen dreide seg om hjemmelaget.

Allerede etter 45 sekunder rullet Odd opp et flott angrep på høyresiden. Det endte med et innlegg som med en litt bedre avslutning ville gitt 1-0 umiddelbart. Det skjedde ikke, og tross et jevnt trykk på Porsangers banehalvdel lyktes ikke hjemmelaget med å få ballen i mål den første omgangen. Porsanger ofret seg i duellene og var flinke til å forsvare farlige områder, men skapte ingenting på Odd sin banehalvdel. Dermed 0-0 til pause.

Andre omgang fortonet seg nesten likt, men med litt mer forsøk fra motstanderen. En kontring endte med et skudd fra langt hold. Emma Rønning vippet den greit til hjørnespark. Det var det nærmeste Porsanger var en målsjanse i hele kampen.

For Odd sin del malte de på og måtte være tålmodige før de fikk uttelling for dominansen. Etter en drøy time sendte Frida Vala avgårde et skudd fra snaue 20 meter. En uheldig keeper slapp den mellom armer og føtter til en meget fortjent 1-0 ledelse. Vi må vente helt til det 86. minutt før seieren ble forseglet. Et hjørnespark fra Veronica Amundsen traff toppscorer Stina Kleppe som satt ballen inn med hodet. Hjemmelaget scoret også helt på tampen av kampen. Nok en corner fra Veronica endte hos Stina som headet den ut i feltet til Julie Pedersen. Fra 7 meters hold banket hun ballen i nota med venstrefoten.

En tålmodigehetsprøve endte dermed med en komfortabel 3-0 seier.

Kampen gav oss også et nytt bekjentskap. Den ny-signerte spissen Rikke Kulstad Stoltenberg fikk sin debut i Odd-drakta da hun ble byttet inn i pausen. Hun kommer fra 1. divisjonsklubben Kolbotn. Vi ønsker Rikke velkommen, og gleder oss til å se henne i Odd-drakta framover.

På lørdag (27.5) kl. 14 spiller vi mot KFUM i Oslo. Dette blir en tøff kamp mellom to formlag!