Tap i serieåpningen mot Viking

Publisert: 18.03.2024

Det ble dessverre tap i åpningskampen i 1.divisjon mot Viking.

Det ble en tett og jevn kamp i snøføyka på Skagerak Arena denne lørdagen. Viking scoret allerede i det andre spilleminutt og vi fikk virkelig en «velkommen til 1.divisjon»-opplevelse på direkten. Men vi tar tak og spiller oss godt inn igjen i kampen etter åpningssjokket. I det 21.minutt utnytter vi en svak klarering inne i Vikings 16-meter, Thea Aas får ballen, drar av en motspiller og banker ballen i mål med venstrefoten til 1-1!

Resten av første omgangen har lagene hver sine gode periode om hverandre, men det blir ikke flere mål til pause.

Den andre omgangen starter slik den første sluttet, begge lag har sine gode perioder. Vi må til det 64 minutt før neste mål kommer; da lykkes vi ekstremt godt med det høye presset vårt. Et klareringsforsøk fra en Viking-spiller går i Julie Kjosvold Pedersen, som med det kan løpe inn alene med keeper. Hun chipper ballen elegant over Vikings utrustende keeper og vi har snudd kampen. 2-1.

Ledelsen varer dessverre bare i 10 minutter. I det 74.minutt kombinerer Viking seg bra ned langs sin venstre side og får lagt inn fra dødlinja og en god avslutning overlister Emma Rønning til 2-2. Og bare 4 minutter seinere gjør Viking det samme igjen langs sin venstrekant, kommer seg løs, innlegg fra dødlinje og på hodet til en Vikingpsiller til 2-3.

Både på stillingen 2-1 og 2-3 har vi to avslutninger i metallet, og med marginene på vår side kunne det stått både 4-1 og 4-3 i denne kampen. Og et enormt Odd-press de siste 10 minuttene gir dessverre ikke utligning og kampen ender dessverre med 2-3 seier til Viking.

Målene kan sees i videovinduet lenger ned.