Tre velfortjente poeng på Skagerak Arena


Publisert: 28.08.2022

Foto: Michael Emilio

Skagerak Arena viste seg seg fra en sommerlig side da Odds Ballklubb Kvinner i går tok i mot Sandefjord Kvinner. Gjestene har fått flere nysigneringer inn i i laget før høstsesongen, og det var knyttet spenning til om disse kunne være med på å revansjere 5-1 tapet i motsatt oppgjør i vårsesongen. Det viste seg fort at det ikke var tilfelle. Odds Ballklubb Kvinner tok tak i kampen fra start og var det førende laget gjennom hele kampen – både i banespill og sjanser.

Allerede etter fem minutter blir Aurora Tilly Wallestad spilt gjennom av Julie Kjosvold Pedersen. Hun tar ned ballen og lobber den elegant over keeper. En god prestasjon.

Etter 25 minutter spiller nevnte Aurora ballen pent inn i feltet til Stina Kleppe, som rolig plasserer ballen bak Sandefjords keeper til 2-0.

Hjemmelaget fortsetter å ha ballen mye, og motstanderen blir løpende mye imellom, i en krevende varme. Det skapes flere fine sjanser som ikke ender i mål. I stedet er det helt mot spillets gang, tidligere spiller for Odds Ballklubb Kvinner, Frida Olafsen, som utnytter litt ubesluttsomhet hos hjemmelaget og setter 2-1.

Andre omgang har samme dominansbilde som i første. Hjemmelaget har ballen klart mest og er de som skaper noe framover i banen. Etter 52 minutter setter de i gang en nydelig kontring. Midtstopper Tiril Kvåle bryter ved egen 16, sender en rask og kontakt pasning opp til midtbanen. Der vender Julie Kjosvold Pedersen og setter tempo innover motstanderens banehalvdel. Det oppfatter Hannah Aurbekkholen og setter på toppfarten. Hun mottar en god pasning, løper fra forsvaret og plasserer ballen kontant i nota. En kontring helt etter læreboka!

Varmen tærer på begge lagene, og siste halvdel av andre omgang bærer noe preg av dette – både i intensitet og nøyaktighet. Kampen renner dermed ut med en velfortjent seier til hjemmelaget.

Ut fra spill og sjanser hadde det ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde vunnet med både to og tre mål til. Odds Ballklubb Kvinner er et godt fotballag der alle gjør solid innsats for hverandre.

Neste gang jentene er i aksjon er mot Røa 2, borte 5. september kl. 19.30. Vi gleder oss allerede til å følge jentene i jakten på tre nye poeng i en vanskelig bortekamp.