Uavgjort i en tøff kamp i Bergen


Publisert: 08.11.2022

Foto: Nicholas Noreng

Premissene for kampen mot Fyllingsdalen var greie. Med tap ville kvaliken være over da Fyllingsdalen hadde fått seks poeng, og det ville dermed ikke være mulig å ta igjen. Med uavgjort vil det være sjanse til å nå 1. divisjon neste år ved å vinne med minst 11 mål mot Bossmo/Ytteren siden de tapte 0-10 mot Fyllingsdalen. Med seier ville en ha en fot i 1. divisjon neste år og poeng på Skagerak neste helg vil være nok.

Odds Ballklubb kvinner hadde med seg en solid tilhengerskare over fjellet, og med deres støtte gikk jentene inn i kampen.

Første omgang var forholdsvis jevn, men litt spillemessig overtak til Odds Ballklubb Kvinner. Antallet sjanser ble ikke mange da begge lag var gode til å forsvare eget mål. Den største hadde Fyllingsdalen. Et godt slått hjørnespark ble headet og hadde en god retning mot målet. Emma Rønning vartet opp med en redning som var verdt inngangsbilletten alene. Det var en klasseredning.

Odds Ballklubb Kvinner sin første store sjanse i kampen kom etter 49 minutter. Frida Vala brøyt et oppspill. Ballen endte etter hvert hos Kamilla Ahlbom som slo en direkte pasning til Stina Kleppe i feltet. Hun tok ned ballen og lurte samtidig forsvarsspilleren. Stina kom seg ned til dødlinja og slo en flott pasning inn til Aurora Tilly Wallestad som satt ballen i mål. En scoring tatt ut av læreboka.

Fyllingsdalen så i minuttene etterpå litt rysta ut. Etterhvert overtok de mye av banespillet og skapte mye trykk mot bortelaget som måtte forsvare seg med nebb og klør.

Etter 75 minutter fikk hjemmelaget lønn for strevet. Etter et hjørnespark var keeper rask med å sette i gang spillet. Odd fikk ikke klarert ballen og Fyllingsdalen sin gode kantspiller Martine Hauge Kjølholdt fikk tak i ballen og rundet både forsvarer og en utrusende Emma Rønning for så å sette ballen i tomt bur. En god kontring.

Fyllingsdalen var det førende laget også etter dette og hadde noen farligheter.

Odds Ballklubb Kvinner kunne likevel gjerne stått igjen med seieren da Julie Kjosvold Pedersen avsluttet med et knallskudd i tverrligger tre minutter før slutt.

En hard kamp der Odd-jentene ble mer slitne enn i noen annen kamp i år ender dermed 1-1 og det er klart for kamp mot Bossmo/Ytteren på Skagerak Arena søndag 13.november klokka 12. 

Premissene er da greie – Odds Ballklubb Kvinner må vinne med 11 mål for å klare det. En tøff, men ikke umulig oppgave.

Håper å se dere på Skagerak til søndag. Dette blir en offensiv og artig kamp å overvære – og forhåpentligvis ser dere 11 mål eller mer til hjemmelaget!