VI HAR RYKKA OPP!

Publisert: 07.11.2023

ENDELIG kunne jubelen slippes løs for opprykk for Odd Kvinner på Skagerak Arena!

De som er tettest på spillerne har den siste uka meldt om god stemning og god energi i gruppa. Spillerne gikk inn i det som ble en avgjørende kamp med lave skuldre, gledet seg til kamp og var glade for at alt lå i egne hender. Tryggheten på egne ferdigheter og lærdommen fra i fjor ga en ekstra trygghet inn mot kampen. Og denne tryggheten fikk de så absolutt bruk for da Mjølner tok ledelsen allerede etter 3 minutter i søndagens kamp.

Gjestene fra Narvik hadde selv alt å spille for da de kunne sikre videre spill i 2.divisjon, og det så man da de valgte å gå veldig offensivt ut fra start. Dette fikk de god uttelling for da de, som nevnt, scoret tidlig. Og deres kampplan ble dermed å ligge lav, ta contringsmulighetene og bruke tid. Men våre spillere lot seg ikke stresse og fortsetter å male på med vårt spill som har vært så bra hele sesongen, og bare 5 minutter seinere kommer utligningen ved Julie Kjosvold Pedersen, som scorer sitt tiende mål for sesongen da hun skrudde ballen direkte i mål fra hjørnemerket!

Den neste snaue halvtimen styrer vi kampen og kjører på framover, mens Mjølner kommer på noen ålreite overganger. Men når kampuret når trettifire minutter er det tid for Stina Kleppe show:

• 34min: Aurora Tilly Wallestad sender to-tre Mjølner-spillere opp i kiosken for å kjøpe pølse, før hun uselvisk sender ballen til Stina Kleppe som enkelt sender Odd opp i ledelsen. 2-1.
  • 42min: Vi får corner. Veronica Amundsen skrur inn, ballen detter ned på ca 11 meter, Stina Kleppe er nærmest og skyter på første berøring, ballen går via et par spillere og i mål. 3-1
  • 45+1min: Tiril Kvåle bryter en pasning ved midtstreken, gir ballen til Julie Kjosvold Pedersen som tar med seg ballen fram, spiller igjennom et ledd til Rikke Kulstad Stoltenberg som vender vekk forsvarer og kjører på inn i sekstenmeteren. Hun avslutter, keeper slår ballen i tverleggeren og ballen detter ned hos Stina Kleppe som setter ballen i mål fra spiss vinkel. 4-1, Stina scorer sitt tredje hat-trick for sesongen.

Lagene går til pause på stillingen 4-1 til Odd.

Den andre omgangen fortsetter i samme spor som den første. Vi styrer spillet bra og presset vår er bra noe som forhindrer Mjølner fra å skape det helt store. Omgangens første mål kommer når Kamilla Ahlbom drar seg forbi Mjølners høyreback, legger inn og Stina Kleppe stanger inn 5-1 etter femtifire minutter, og scorer dermed sitt fjerde for dagen og hennes tjueniende mål for sesongen.

Fem minutter senere sender Tiril Kvåle et nydelig innlegg inn i Mjølners sekstenmeter fra dypt i banen, ballen lander på hodet til Aurora Tilly Wallestad som header ballen i mål fra ca.ni meter. 6-1. Bare tre minutter seinere er vi framme igjen. Rikke Kulstad Stoltenberg river seg løs fra markering utenfor seksten, det gir hu den nødvendige plassen til å få et oppspill under kontroll og hun viser fantastisk nærteknikk når hun drar av tre mostanderen innen for et område på størrelse med en telefonkiosk. Hu sender ballen igjennom til Julie Kjosvold Pedersen som med et fantastisk førstetouch tar seg forbi en motstander og kan enkelt setter ballen i mål fra syv meter, og hun tangerer dermed antall scorede mål fra i fjor, altså elleve.

Odd gjør en del bytter på laget som da preger rytmen i kampen etter dette. Vi fortsetter å ha kontroll på oppgjøret, men det blir ikke flere mål før i det åttiåttende minutt. Stina Kleppe spiller ballen til Marthe Hellumsand utenfor hjørnet av sekstenmeter på venstre side, hvor hun velger å kjøre en helfrekk lobb over keeper som lander i motsatt ende av målet. 8-1.

Dette blir også sluttresultatet og Odd Kvinner rykker dermed opp til 1.divisjon! Gratulerer til masse til spillere, trenere og støtteapparat for en enorm prestasjon og endelig lykkes etter to sesongenger hvor det bare ble nesten. ENDELIG ble det opprykk!

Tusen takk til alle som kom for å støtte oss, og takk for en gode stemningen dere lagde på tribunen!

I siste serierunde tar vi turen til Nanset, det er kommende søndag (12.11) kl.12:00. Oddrane har satt opp buss som man kan melde seg på her: https://arena360.no/events/9272/8918