Videre til 2. runde!

Publisert: 27.04.2022

Odd Kvinner er videre i cupen etter 0-4 over Snøgg i 1. runde.

Kampen startet jevnt på Notodden, men etter rundt 10 minutter begynner pasningsspillet til Odd å sette seg og de tar over banespillet. Etter 14 minutter får vi kampens første sjanse da Stine Rød kommer alene med keeper etter en 80 meters pasning fra Julie Kjosvold Pedersen tatt rett ut i fra lærerboka. Men Rød velger pasning i stedet for skudd, og ballen triller utover dødlinja. 5 minutter senere kommer Snøgg på en farlig kontring. Gode inngripener av keeper Silje Eikeland og Veronica Amundsen hindrer scoring.

Etter 39 minutter setter Odd endelig ballen i mål, og det er Hannah Aurbekkholen som er målscorer. Hun tar et smart løp mellom Snøggs forsvarere fra sin kantposisjon. Det ser Stina Kleppe som elegant chipper ballen mellom Snøggs stoppere og til Aurbekkholen som ikke gjør noen feil alene med keeper. Til tross for høy prosent av ballinnhav i 1. omgang, uteblir de største sjansene.

2. omgang starter derimot med et smell da Frida Vala setter ballen i mål før minuttet er gått etter assist fra Stine Rød. Hun la tilbake til Vala på 5 meter. 5 minutter senere er det Aurora Wallestad som er frampå med et nydelig raid. Hun legger 45 grader ut til Stine Rød, som får til en avslutning, men keeper ligger klar og redder.

Etter 59 minutter scorer Julie Kjosvold Pedersen mot gamle lagkamerater, og feirer dermed noe avdempet. Fra 7 meter styrer hun et godt innlegg fra Veroncia Amundsen i mål.  På overtid blir Pedersen to-målscorer da hun smeller et skudd i mål fra 18 meter.

Snøgg hadde sine farligheter i 1. omgang, men i 2. omgang dominerer Odd kampen og vinner komfortabelt 0-4. Med det er de videre til 2. runde i NM. Øvrige resultater: Resultater NM 1. runde

Neste kamp er mandag 2. mai. Da er det seriekamp borte mot Stathelle kl 19.30.